Florya'da Aysal, Dürüst ve Kıran'la zirve yapan Başkan, '3 Mayıs'taki mahkemeyi bekleyip, rotamızı belirleyelim. Yoksa ya hapse girerim ya kayyumluk oluruz' dedi

G.Saray'ın ağır topları dün bir araya geldi ama seçim kaosuna çözüm bulamadı. Başkan Adnan Polat dün iki başkan adayı Ünal Aysal ve Turgay Kıran ile bir görüşme yaptı. Aysal'ın asbaşkanlarından Ali Dürüst de görüşmede yer aldı. Diğer başkan adayı Mehmet Helvacı'nın ise bu görüşmede yer almaması dikkat çekti. Tamamen Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin mali kongre ve seçim kararına tedbir koyması ve 3 Mayıs'taki ara duruşmanın konu edildiği görüşmenin detayları görüşüldü. Mahkeme Divan Başkanı'nın oylama şeklini değiştirmesi ve saymadan az ve çok kriterine göre karar vermesini ibra için yeterli bulmuyor.

ZORLAŞTIRMAYALIM

FLORYA'DA yapılan toplantının detaylarına gelince... Polat, mahkeme kararlarını kurmayları ile değerlendirdiğini anlattı. Başkan özetle, 'Eğer mahkeme kararını beklemezsem veya tersi bir karar uygularsam hapis yatma tehlikem olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle bu işin çözülmesi lazım. Sizlere tavsiyem 3 Mayıs'taki ara duruşmayı bekleyelim, duruma bakalım. Yoksa kayyumluk oluruz, işler iyice çıkmaza girer' fikrini savundu.

BU YOLUN DÖNÜŞÜ YOK

BUNUN karşılığında Aysal ve Kıran ise 'Bizim için G.Saray'ın menfaatleri tabii ki çok önemli. Buna göre hareket etmek isteriz. Ancak böyle bir ortamdan sonra seçimin dönüşü yok. Karar sizin ama sonuçta da biz bir yola çıktık. Bu işin geri dönüşü olmaz. Ancak mahkemelik olmayı da göze alamayız' görüşünü dile getirdi.

KURMAYLAR TOPLANIYOR

ÖZETLE; G.Saray'ın 4 önemli isminin görüşmesinden somut bir fikir çıkmadı ama 3 Mayıs'taki ara duruşmanın beklenmesi kararı alındı. Eğer mahkeme seçim tedbirini kaldırmazsa Adnan Polat, yeni bir yol haritası belirleyecek. Bunlar ise bugün masaya yatırılacak. 3 formül ise şöyle: 1. Hemen yeni bir seçim kararı almak. 2. Topluca istifa edip seçim tarihi belirlemek. 3. Bir yıl daha devam etmek.

27 Mart'ta darbe yapıldı

27 MART'TA darbe yapıldığını öne süren yönetici Işın Çelebi, 3 adayın Başkan'la bir araya gelip, değerlendirme yapmasını istemiş, 'Seçim kararını kendi irademizle aldık. Tartışmaları bitsin diye aldık. 27 Mart'ta öfke ve kin gördüm' demişti. Dün adaylar ve Polat buluştu.

Akşam