Galatasaray Lisesi"nde yapılan başkanlık seçiminde Adnan Polat 2148 oyla kulüp tarihindeki en yüksek oyu alarak sandıktan çıktı. Nazım Durak ise 230 oyda kaldı. Başkan kulübü en iyi yere getirmek için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

CİMBOM"da Özhan Canaydın dönemi bitti, Adnan Polat sayfası açıldı. Galatasaray Lisesi"nde yapılan seçimde Polat, 2148 oy alarak kulüp tarihinde en yüksek oyu alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Diğer başkan adayı Nazım Durak ise 230 oy aldı. Polat, "Ben 25 sene önce buradan heyecanla ve hayranlıkla ağabeylerime bakardım. Şu an ise başkan adayı olarak sizlere hitap ediyorum. Bu görev verildiği taktirde, Galatasarayımızın bütün problemleriyle en üst düzeyde mücadele edeceğime ve de bunu da yaparken, Galatasaray"ın 526 yıllık örf, adet ve geleneklerini kendime meşale olarak tutacağımıza söz veriyorum" dedi.

Transfer yapmayacağız

Polat, genelde hedeflerini yaptıkları toplantılarla anlattığını dile getirdi. Tek vücut Galatasaray istediklerini anlatan Adnan Polat, ancak böylece mevcut sorunların üstesinden gelebileceklerini söyledi. Adnan Polat, Riva arazisini mutlaka değerlendireceklerini kaydederek, "Buradan elde edilecek gelirlerle Galatasaray Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş"yi birleştireceğiz. Borçları ödeyeceğiz ve Florya"daki üst kullanım hakkı bize ait olan arazinin tapusunu almaya çalışacağız. Ama asla bu parayla transfer yapmayacağız" dedi.

Seyrantepe"de sorun yok

Seyrantepe Projesi ile ilgili sorun olmadığını kaydeden Adnan Polat, stat projesini üstlenen Eren Talu"nun ABD"li ortağı ile sorunu bulunmadığını ve Eylül ayında stadın betonarme karkasının yükseleceğini kaydetti.

Adnan Polat, Galatasaray ile ilgili söylenen borç kriz senaryolarının üyelerin gözünüzü korkutmamasını isteyerek, "Galatasaray"ın borçları, mevcut varlıkları ile yan yana koyduğunuzda önem teşkil etmiyor. Sadece nakit sıkıntısı var. Borçlar dışında kulüp bugünkü gelirleriyle giderlerini karşılayacak potansiyele sahiptir" şeklinde konuştu.

GALATASARAY"INYENİYÖNETİMİ

Adnan Polat (7708):


Polat Grubu"nun yönetim kurulu başkanı. 1953 yılında Erzurum"da doğdu. 1971 yılında Işık Lisesi"nden, 1976 yılında New York Long Island Üniversitesi İş İdaresi Bölümü"nden mezun oldu. 1992-1996 yıllarında 4 yıl süre ile Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı yapan Polat, 2006 Mart ayında Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı görevine getirildi. Evli, 2 çocuk babası.

Sinan KILIÇ (8283):

1948 doğumlu. Ankara Tıp Fakültesi"nden mezun oldu. İhtisasını gastroentereloji ana bilim dalında tamamlayan Dr. Kılıç, evli ve 2 çocuk babası. Dr. Sinan Kılıç, İngilizce ve Almanca biliyor.

Haldun Üstünel (9313):

1967 İstanbul doğumlu. Orta öğrenimini Saint Benoit Lisesi, lise öğrenimini Suadiye Lisesi"nde, yükek öğrenimini ise A.B.D. San Francisco Dominican College Üniversitesi"nde Uluslararası İş İdaresi Bölümü"nde tamamladı. İngilizce ve Fransızca biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

Yiğit Şardan (9798):

1963 doğumlu. Ortaöğretimi Galatasaray Lisesi"nde, liseyi ise Robert Kolej"de tamamladı. Ardından İTÜ İşletme Fakültesi"ni bitirdi. Fransızca, İngilizce biliyor. Evli, iki çocuk babası.

Ali Haşhaş (9959):

á 1953 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi"ni bitirdi. İngilizce biliyor. Evli ve üç cocuk babası.

Mümtaz Tahincioğlu (10617):

1952"de Mardin"de doğdu. Londra Üniversitesi"ni bitirdi. 1997"de Otomobil Federasyonu Başkanlığı"na seçildi. Halen TOMSFED"in Başkanı. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Murat Yalçındağ (10963):

1970 doğumlu. Lise mezunu. Murat Yalçındağ İngilizce biliyor.

Cemal Özgörkey (11076):

1959 doğumlu. Galatasaray Lisesi"nden mezun oldu. Lisansını ABD"nin Oglethorpe Üniversitesi"nde tamamladı. İngilizce ve Fransızca konuşuyor.

Ahmet DEDEHAYIR (7173):

1963 İstanbul doğumlu. 1982 yılında İstanbul Özel Alman Lisesi"nden, 1986 yılında Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü"nden mezun oldu. İngilizce, Almanca ve Fransızca biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

Metin KARAKAYA (8754):

1955 doğumlu. Lise mezunu. İtalyanca ve İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Nejat UYGUR (8844):

1972 doğumlu. Yüksek tahsilini ABD"nin Syracuse Üniversitesi"nde tamamladı. Yabancı dili İngilizce.

Tunca HAZNEDAROĞLU (10627):

1967 doğumlu. Orta ve lise öğrenimini Saint-Benoit Lisesi"nde yaptı. Yüksek öğrenimini Viyana Webster Üniversitesi"nde tamamladı. İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

Adil EMECAN (11285):

1961 doğumlu. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi"nden mezun oldu. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.