AYDINPOST HABER SERVİSİ- İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Eğitim Yılı Açılış Törenine katılacak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Adnan Menderes Üniversitesine gelecek diye duyurulması ve bunun doğru olmadığının anlaşılması Aydın’da günün konusu oldu. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü akademik yılı açılış töreni için milli eğitim bakanı İsmet Yılmaz’ın törene katılacağını duyurmuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın Özel Kalemi'ne "Aydın Üniversitesi'nin Eğitim Yılı Açılış Törenine katılalım" talimatı yanlış değerlendirilince, 25. yılını kutlayan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde ilk dersi Bakan'ın vereceği duyuruldu, davetiyelere de basıldı. Filmdeki gibi olay ortaya çıktı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Adnan Menderes Üniversitesine değil İstanbul Aydın Üniversitesine katılacağı ortaya çıkınca akıllara Şener Şen’in ‘’Selamsız Bandosu’’ filmi akla geldi.

DAVETİYELER DAĞITILDI

Bakan Yılmaz’ın katılacağı duyurulan akademik yıl açılış töreni için hazırlanan davetiyelerde de bakanın ismi belirtildi.

ŞENER ŞEN’İN FİLMİ GERÇEK OLDU

Şener Şen’in başrol oynadığı ‘’Selamsız Bandosu’’ adlı film, kendi halinde bir Anadolu kasabasının belediye başkanı olan Latif Şahin, gazetede okuduğu bir haberde Cumhurbaşkanı'nın trenle Anadolu'yu gezeceğini ve gezi sırasında yol üzerindeki kasabalara uğrayacağını okur. Latif bu haberi heyecanla karşılar ve derhal belediye meclisini toplayıp Cumhurbaşkanı'nı karşılamak için bir tören düzenleme kararını alır. Bir törenin olmazsa olmazıysa bandodur. Şimdi herkes bir araya gelip kasabanın bir bandosu olması için elinden geleni yapmak zorundadır. Ne var ki kasabada müzikten anlayan kimse yoktur. Bu nedenle ilk adım olarak bando şefi bulunacak ve sonrasında şefin verdiği eğitimlerle bando kurulacaktır. Selamsız kasabası tanık olduğu en heyecan dolu günler böylece başlamış olur.. Film’in sonunda Cumhurbaşkanı kasabaya gelmez…