Sempozyumun düzenlenmesinde büyük emek veren ve ekip arkadaşlarıyla adeta gecesini gündüzüne katarak çalışan öğretim üyelerinden biri de Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan’dı. Erdoğan, Adnan Menderes Sempozyumunun her iki yılda bir gerçekleştirilmeye devam edeceğini söyledi. Erdoğan, iki yılda bir yapılacak makale yarışması ve her yıl yapılacak panellerle birlikte sözlü tarih çalışmalarının da kesintisiz süreceği bilgisini verdi.
Dilşen İnce Erdoğan Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun hayali olan “Adnan Menderes Uygulama ve Araştırma Merkezi” ile “Adnan Menderes ve Demokrasi Şehitleri Müzesi ve Sosyal Yaşam Alanı” projeleri hakkında da bilgi vererek Adnan Menderes ve dönemine ilişkin tüm bilgilerin, dokümanların ve bilimsel çalışmaların bu merkezde toplanmasını hedeflediklerini kaydetti.
Doktora tezini Osmanlı Devleti’nde Amerikalı Misyonerler ve Van Ermeni İsyanı (1896) üzerine yapan Dilşen İnce Erdoğan, Üniversitenin bundan sonra yapacağı çalışmalardan bir diğerinin de Ermeni Sorunu üzerine eğilmek olduğunu söyledi. Genel Kurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Ermeni Masası Dış İlişkiler Uzmanı olarak da görev yapan Dilşen İnce Erdoğan, Ermeni Sorunu üzerine yapılan projelerde de aktif olarak rol alacak.
Adnan Menderes Üniversitende Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalında, Kadın Tarihi dersi açılmasına da ön ayak olan Yrd. Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile kadın eğitimi üzerine bir projeyi de hayata geçirmeye hazırlanıyor.