Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), ''Menderes'in Yaşamı ve Siyasal Mücadelesi' ana başlığı altında yarışma düzenledi.
ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Adnan Menderes'in yaşamının, Türk siyasetine katkılarının, toplumla kurduğu iletişimin ve gelecek kuşaklara bıraktığı mirasın nesnel olarak değerlendirilmesi suretiyle, gençlerin Menderes'i yakından tanımalarını sağlamak, bilimsel araştırma ve incelemelerle farklı bakış açılarının ortaya çıkarılması ve değerlendirmelerin bilimsel yollarla topluma sunulmasının amaçlandığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Yarışmaya, sosyal bilimler alanında çalışanlarla akademisyenler, bilim insanları, araştırmacılar, araştırmacı gazeteciler, üniversitelerin sosyal bilimler enstitülerinden yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilir. Yarışmanın konusunu oluşturan araştırma ve incelemelerin amacı, yöntemi, yaklaşımı, bilimsel veri ve sonuçları özgün olmalıdır. Yüksek lisans ve doktora dereceleri almış tezler kendi yasal mevzuatına uygun izinleri alınmış olarak yarışmaya katılabilir.''
Açıklamada, başvuruların son teslim tarihinin 31 Mart 2011 tarihi olduğu, başvuruların tamamlanmasının ardından jürinin 29 Nisan 2011'de başvurular arasından ödül kazananların belirleneceği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca birinci olana 5 bin, ikinci olana 3 bin, üçüncü olana 2 bin TL ödül verileceği kaydedildi.
Doç. Dr. Talip Kabadayı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Başaran, Yrd. Doç. Dr. Şahin Baranoğlu'dan oluşan Yarışma Başvuru Değerlendirme Komisyonu, başvuruların şekli koşullara uygun olup olmadığına ilişkin ön eleme yapacak, eserleri 9 kişiden oluşan Seçici Kurul değerlendirecek.