Avukatı Mustafa Çevik, müvekkilinin silahlı terör örgütüne üyelik suçundan tutuklandığını açıkladı.

Kamuoyunu dehşete düşüren 'Millete ve hükümete komplo planı'nda ıslak imzası bulunan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, orijinal belgenin ortaya çıkmasından 19 gün sonra sivil yargıya teslim oldu. İhtarlı davet sonucu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek 3 saat ifade veren Çiçek, sevk edildiği mahkeme tarafından 4,5 ay sonra yeniden tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Çiçek'in sorgusunda suçlamaları reddettiği öğrenildi. Avukatı, Çiçek'in 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçundan tutuklandığını söyledi. Dursun Çiçek'in adliyeye valiziyle beraber hazırlıklı geldiği görüldü. Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik, 1 Temmuz 2009'da yapıldığı gibi tutuklama kararına anında itiraz etti. Çiçek ile birlikte bir grup asker daha savcılığa çıkarıldı. 'Poyrazköy cephaneliği' sebebiyle mahkemeye gönderilen 5 askerden biri tutuklandı, dördü serbest bırakıldı.

Albay Çiçek, dün İstanbul Merkez Komutanlığı'na ait sivil plakalı minibüsle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından 'şüpheli' sıfatıyla sorgulanan Çiçek, ifadenin tamamlanmasının ardından da tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Albay, 1 Temmuz 2009'da, "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine konulduktan 18 saat sonra 'belge fotokopi olduğu' gerekçe gösterilerek serbest bırakılmıştı.

4.5 AY SONRA YİNE CEZAEVİNDE

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Çiçek, daha önce sadece 18 saat tutuklu kaldığı Hasdal Cezaevi'ne 4,5 ay sonra tekrar konuldu.

Orijinal belgedeki ıslak imzanın kendisine ait olduğu Adli Tıp Kurumu'nca tespit edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Dursun Çiçek, günlerdir süren tartışmaların ardından dün sivil savcılığın karşısındaydı. Orijinal belgenin meçhul bir subayın ihbar mektubuyla birlikte Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ulaşmasının üzerinden 26 gün geçtikten sonra ihtarlı davetle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirilen Çiçek, savcılara üç saat ifade verdi. Dün 15.30'da sorgusunun tamamlanmasının ardından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edilen Çiçek, tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Çiçek'in sorgusunda suçlamaları reddettiği öğrenildi. Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik, müvekkilinin ifadesinde "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesindeki imzanın kendisine ait olmadığını söylediğini açıkladı.

1 Temmuz 2009'da tutuklandıktan 18 saat sonra serbest kalan Dursun Çiçek'in bu kez adliyeye valiziyle beraber hazırlıklı geldiği görüldü. İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararını vermesinin ardından Dursun Çiçek'in avukatının yardımcısı arabasından mavi renkli orta boy bir valizi alarak adliye binasına götürdü. Öte yandan Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik de, 1 Temmuz 2009'da yapıldığı gibi tutuklama kararına anında itiraz etti. Çiçek'in tutuklanmasına itirazı Hakim Nurettin Ak başkanlığındaki İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti inceleyecek. Çiçek'i tutuklayan hakim İdris Asan, itirazı inceleyen heyete katılmayacak. Mahkeme başkanı ve diğer iki üye hakim 3 gün içinde itirazı inceleyerek red ya da kabul yönünde kararını verecek.

Dursun Çiçek, dün İstanbul Merkez Komutanlığı'na ait sivil plakalı minibüsle sabah 10.10'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Çiçek, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen'e 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi. Çiçek, savcılık ifadesinin 15.30'da tamamlanmasının ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çiçek, 1 Temmuz 2009'da, "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandıktan18 saat sonra belge fotokopi olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. 30 Ekim 2009'da Hava Binbaşı Hicri Dinçerol şüpheli olarak ifade vermişti. Kaos Planı'nın orijinalinin ortaya çıkmasının ardından savcılık önüne çıkan ikinci şüpheli Dursun Çiçek oldu. İrtica ile Mücadele Eylem Planı belgesine ilişkin bugüne kadar 13 asker ise tanık olarak dinlendi./yeni şafak