Beyoğlu Adliyesi'ne operasyon düzenleyen İstanbul Narkotik Polisi, operasyonlar öncesi arama ve dinleme kararlarını uyuşturucu satıcılarına sızdırdıkları iddiasıyla 5 avukat ile 3 adliye çalışanını gözaltına aldı

Uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon haberlerinin çete üyelerine sızdığını belirleyen İstanbul Narkotik Polisi, Beyoğlu Adliyesi'ne baskın düzenledi. Polis baskın öncesi alınan arama ve dinleme kararlarını önceden haber verdiği iddiasıyla aralarında avukatların da bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.


BU NUMARAYI DİNLİYORLAR

İstanbul Narkotik Polisi, Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı çalışmalarda zanlıların olası operasyonları önceden öğrendiklerini tespit etti. 5 ay süren teknik takip sonunda 3 adliye çalışanının Beyoğlu Adliyesi'nden alınan arama ve dinleme kararlarını, özellikle Hacıhüsrev'deki uyuşturucu satıcılarına para karşılığı sızdırdıkları belirlendi.

Adliye görevlilerinin uyuşturucu satıcılarını arayarak, "Bu numarayı bir daha kullanmayın; çünkü az önce bu numara hakkında dinleme kararı alındı" ya da "Bu adresler hakkında arama kararı var. Bilginiz olsun" şeklinde görüştükleri ortaya çıktı. Bunun üzerine Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak operasyon için izin isteyen Narkotik Polis, dün Beyoğlu Adliyesi'ne gelerek memur S.D, mübaşir H.T.A. ve müstahdem B.Ü'yü gözaltına aldı. 3 zanlı, adliyede alınan ifadelerinden sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


KOÇBAŞIYLA KIRDILAR

Polis, Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi'ne de baskın düzenledi. Yaklaşık 300 polisin katıldığı operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Mahallenin sokaklarından koşarak geçen polisler, bazı adreslerin kapısını çaldı. Kapılarn açılmaması üzerine "koçbaşı" olarak tabir edilen aletler kullanıldı. İçeri girilen evlerde narkotik maddeleri arandı.


5 avukat ile 3 adliye çalışanına gözaltı

Zehir tacirlerine yönelik teknik takipler için adliyeden alınan arama ve dinleme kararlarının önceden çetelere sızdırıldığını belirleyen polis operasyon için düğmeye bastı. Aralarında 5 avukat, 3 adliye çalışanı ve bilgilerin sızdırıldığı 4 çete üyesinin de bulunduğu toplam 12 zanlı dün yapılan operasyonlarda yakalandı.




13.05.2009