SAMSUN"da yan bakma meselesi yüzünden çıkan kavgada 31 yaşındaki Mustafa Serdar Yıldırım, 4 kişinin saldırısına uğrayarak 8 yerinde bıçaklanıp öldürüldü. Yıldırım"ın kavga çıkmaması için kendinden yaşça küçük olan şüphelilere, “Siz abisiniz, uzatmanın bir anlamı yok. Herkes yoluna gitsin” diyerek yalvardığı belirtildi. Gözaltına alınan ve bugün adliyeye getirilen 4 şüpheli, öldürülen Yıldırım"ın yakınlarının saldırısına uğradı. Şüpheliler, polisin geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sokuldu. Öfkesi dinmeyen kalabalığı polis, biber gazı sıkarak önlemeye çalıştı.

Olay geçen Cumartesi gecesi Samsun"un İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi"nde meydana geldi. İddiaya göre Mustafa Serdar Yıldırım ve arkadaşı 31 yaşındaki Timuçin Ük, birlikte bir kafeden çıkıp eve giderken yol kenarında alkol alan 27 yaşındaki Savaş Coşkun, 23 yaşındaki Ersin Kartal, 27 yaşındaki İlker Şerif Erdal ve 24 yaşındaki Ali Tektaş'a baktı. Bunun üzerine 4 kişi, “Ne bakıyorsunuz” diyerek Yıldırım ve Ük"ün üzerine yürüdü. Mustafa Serdar Yıldırım, “Siz abisiniz, uzatmanın bir anlamı yok. Herkes yoluna gitsin” diyerek kişileri sakinleştirmeye çalıştı. Ancak öfkeleri dinlemeyen 4 kişi, iki arkadaşa vurmaya başladı. Kavga sırasında Savaş Coşkun da üzerinde bulunan bıçağı çıkartarak Yıldırım"ı 8 yerinden yaraladı. Şüpheliler olaydan sonra kaçarken Yıldırım ve Ük, çevreden yetişenler tarafından Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne kaldırıldı. Darp alan Ük"un sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Yıldırım yapılan ilk müdahalenin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne sevk edildi, ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ADLİYE ÖNÜNDE SALDIRDILAR

Olaydan sonra polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Olayın meydana geldiği noktadan kan izlerini takip eden polis, 500 metre ilerideki rögar kapağının bulunduğu yerde kan izlerinin bittiğini tespit etti. Rögarın içinde cinayette kullanılan bıçağı bulan polis, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda da kaçan şüphelileri kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Bugün emniyetteki sorgulamalarının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Çevik kuvvet ekipleri adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Öldürülen Yıldırım"ın yakınları da sabahın erken saatlerinden itibaren adliye önünde şüphelilerin getirilmesini bekledi. Geniş güvenlik önleminin alındığı adliye önünde, Yıldırım"ın yakınları şüphelilere saldırdı. Linç edilmek istenen şüpheliler, polisin sıkı önlemi ile adliyeden içeri sokuldu. Öfkesi dinmeyen kalabalık polisin biber gazı sıkmasıyla bölgeden uzaklaştırıldı.

Savaş Coşkun cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ederek, “Yan bakma meselesi yüzünden aramızda tartışma çıktı. Küfürleştik. Daha sonra da kavga etmeye başladık. Kavga sırasında ben altta kalınca bıçağı sapladım” dedi./milliyet