Defalarca icraya verilen, eroin ticaretinden gözaltına alınan, 7 kez evlendirilip, boşandırılan, üstüne çocuk kaydettirilen yaşlı kadın, hastanelik oldu.

Adıyaman'da kimliği ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) kartı dolandırıcıların eline geçen 71 yaşındaki Zekiye Kurutmaz'ın başına gelmeyen kalmadı. Eroin ticareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan, adına çıkartılan telefon hatları nedeniyle icralık olan, 7 kez evlenip, boşanmış görünen yaşlı kadının emekli maaşına da el konuldu. Avukat tutan ve emekli maaşını tekrar almaya başlayan yaşlı kadın mahkeme kapılarını aşındırıyor.

'ANKETÇİYİZ' DEDİLER

Adıyaman'da henüz 18 yaşında iken zorla evlendirilen Zekiye Kurutmaz'ın 3 çocuğu oldu. Eşi tarafından terk edilen Zekiye Kurutmaz'ın iki oğlu hastalık nedeniyle öldü. Kızı ile tek başına kalan Kurutmaz ikinci kez evlendi. Ancak 3 yıl sonra eşinden boşanan Zekiye Nine, kızı evlendikten sonra tek başına kaldı. Emekli olan Zekiye Nine'nin 5 yıl önce kapısını çalan ve kendilerini belediye çalışanı olarak tanıtan iki kişi anket yaptıklarını söyleyip, yaşlı kadının kimliği ve faturalarını istedi. Kadının bir anlık dalgınlığından yararlanan iki kişi, kadının kimliği, SSK kartı ve faturalarını alıp, evden ayrıldı. Aradan üç ay geçmişti ki, Zekiye Kurutmaz'ın kapısını polisler çaldı. "Kızınız Zekiye Kurutmaz için geldik" diyen polislere o kişinin kendisi olduğunu söyledi. Şaşkına dönen polis, yaşlı kadını alarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Eroin ticareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan kadın iki gün sonra serbest bırakıldı.

EMEKLİ MAAŞI KESİLDİ

Yaşadığı olaydan sonra tekrar kimlik çıkartmak için Nüfus Müdürlüğü'ne giden kadın duyduklarına inanamadı. Dolandırıcılar, yaşlı kadını farklı illerde 7 kez evlendirip, boşamışlar, üstüne bir de Mehmet adında erkek çocuğu kaydettirmişti. Peş peşe yaşadığı bu olaylar karşısında rahatsızlanan yaşlı kadın komşularının yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Yaşlı kadına burada da SSK kaydının olmadığı söylendi. Muayene ücretini ödedikten sonra hastaneden ayrılan kadın, bir gün sonra da soluğu bankada alarak maaşını kontrol ettirmek istedi. Ancak banka görevlileri, yaşlı kadına maaşının olmadığını ve kendisiyle aynı kimlik numarasını taşıyan bir kadının itirazı üzerine maaşının kesildiğini belirtti. Üzerine çok sayıda telefon hattı da çıkartılan kadın, yüklü telefon faturaları nedeniyle icralık oldu. Tüm bu yaşadıklarının ardından Zekiye Nine bir komşusunun yardımı ile avukat tuttu. Avukat ilk iş olarak yaşlı kadının üzerine kayıt ettirilen çocuğu nüfusundan düşürdü, daha sonra emekli maaşının tekrar bağlanmasını sağladı.

'EMEKLİLİĞİMİN TADINI ÇIKARAMADIM'

71 yaşındaki Zekiye Nine'yle aynı ismi ve kimlik numarasını kullanan kadının Sivas'ta yaşadığı ve onun itirazı üzerine Zekiye Nine'nin emekli maaşının iptal edildiği ortaya çıktı. Şimdi adliye kapılarını aşındıran yaşlı kadın, "Her gün mahkemedeyim. 20 yıl çalıştım emekli oldum. Emekliliğin tadını çıkaramadım. Her polis gördüğümde acaba yine mi gözaltına alınacağım diye korkuyorum" ifadesini kullandı.

sabah