Adalet, teknolojiyle cep telefonuna geliyor. Adalet Bakanlığı ve Avea, bugüne kadar hazırlanan en büyük e-devlet projesi olarak nitelendirilen Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) mobil ayağı için protokol imzaladı.

Avea'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen UYAP ile adliyelerde başlayan süreç, kesintiye uğramadan devam edeceği kaydedildi.


Açıklamaya göre, projenin başlangıcında, ilk olarak Avea tarafından sağlanacak teknoloji sayesinde Avea aboneleri UYAP adalet, avukat, vatandaş ve diğer portallar üzerinden yapılan ve bakanlık tarafından belirlenen işlemlerle ilgili uyarı, veri ve duyuruları ve bakanlık tarafından belirlenecek diğer tüm bilgileri, dava bilgileri de dahil olmak üzere SMS, sesli yanıt sistemi, WAP ve Infomobil aracılığıyla ceplerine alabilecek.


Adalet Bakanlığı ve Avea'nın bu hizmeti sayesinde yurttaşlar, cep telefonlarından kolaylıkla dava bilgilerini öğrenebilecek; ceza, vergi, trafik ve icra mahkemeleri sorgulamalarını yapabilecek; avukatlar mevcut davaları takip edebilecek ve Adalet Bakanlığı personeli de duyuruları öğrenebilecek.


ANKA