Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, 4’ü ağır 5 istasyon çalışanı yaralandı. Devrilen pompalardan çevreye yayılan akaryakıtın ateş almamasıyla facia atlatılmış oldu. 
Kaza, saat 11.00 sıralarında Adıyaman- Gölbaşı karayolunun 13’üncü kilometresinde Çakal Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Kent merkezinden Çimento Fabrikası’na giden 28 yaşındaki Sezer Kıran, yönetimindeki 02 HP 793 plakalı hazır biton mikserinin direksiyonunu, önünde seyreden otomobile çarpmamak için aniden kırdı. Aşırı hızlı da olduğu ileri sürülen mikser, kontrolden çıktı ve yol kenarındaki beton elektrik direğine çarpıp, ardından yan yatarak akaryakıt istasyonunun içine daldı. Aracın çatısını çökerttiği istasyondaki akaryakıt pompaları da devrildi. 
 
Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, istasyon çalışanları da kamyonun çarpmasıyla etrafa savruldu. Yoldan geçen sürücülerin ve kazayı görenlerin ihbarda bulunmasının ardından çok sayıda güvenlik görevlisi ile ambulans olay yerine sevk edildi. İhbarın ardından çok sayıda jandarma zırhlı araç ile geldiği istasyon çevresinde güvenlik önlemi alırken, olası yangın ihtimaline karşı da itfaiye ekipleri akaryakıt pompalarından sızan yakıtı köpük sıkıp, zemine toprak dökerek yanmasını önledi. 
 
Kazada yaralanan istasyon çalışanları İsmet Kaya (37), İrfan Korkut (23), Sezer Kıran (28), Mulla Gülmez (37) ve Ali Şahan (36), ambulanslarla Adıyaman Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yaralılardan Kaya, Korkut, Kıran ve Gülmez’in hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. Kazada yaralanmayan mikser sürücüsü Sezer Kıran gözaltına alınırken, olayı haber alarak sahibi olduğu istasyona gelen Hüseyin Kaçar ise yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadı. Olayla ilgili bilgi almaya çalışan ve kendisini arayanları bilgilendiren Kaçar, "Nasıl olduğunu anlayamadık, bana telefon açarak kazayı haber verdiler.
 
Geldiğimde istasyonu savaş alanına dönmüş şekilde görünce şoke oldum. Kamyon kontrolünü kaybedip istasyona dalmış. Olay sırasında istasyonda yakıt almak için bulunanlar olsaydı ya da saçılan yakıt ateş alsaydı çok daha büyük facia olabilirdi" dedi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (DHA)