Nazilli Baskınoğlu Kahvaltı Evinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen ADD Nazilli Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile eğitim gönülleri uzun süre sohbet etti. Derneğin amaçları arasında Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirmek, en başta gelen görevlerimiz arasında yer almaktadır diyen ADD Nazilli Şube Başkanı Kamil Aktamur; “Bu görevi yerine getirirken eğitim gönüllü olarak destekleriniz 16-17 yıldır sürdürerek gençlerimize büyük destek verdiniz. Bu nedenle sizlere yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum.”

“EĞİTİM SİSTEMİMİZ 4+4+4 İLE KAOSA SÜRÜKLENİYOR”

Eğitim gönüllerinin desteği ile 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 50 öğrenciye burs verdiklerini söyleyen Aktamur; “Desteklerinizle geçtiğimiz öğretim yılında 50 öğrencimize 8 ay boyunca 70 TL karşılıksız burs verdik. Burs komisyonumuz özellikle gereksinimi olan Atatürkçü, çağdaş ve çalışkan öğrencileri seçmekte büyük özen göstermektedir. Önümüzdeki yıllarda komisyonumuzun aynı titizliği göstereceğinden emin olmalısınız. Ülkemiz her geçen gün yoksullaşmakta, gençlerimiz yokluk içinde eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Yurt parasını ödemediği için yurttan atılan öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır. Eğitim ve öğretim her kademede paralı hale getirilmektedir. Artık parası olan okusun anlayışı hakim olmaktadır. Öte yandan 3 çocuk yerine 4-5 çocuk tartışmaları gündemi meşgul etmektedir. Çocuklarımız sağlıklı, eğitimli yetiştirmek yerine dindar (ben ona ‘kindar’ diyorum) gençler yetiştirerek iktidarlarını devam ettirmek istiyorlar. Görevimiz bizlere emanet edilen vatanımızı ve Cumhuriyetimizi korumak için daha çok gencimize sahip çıkmak olmalıdır. Bu nedenle eğitim gönüllülerinin sayısını artırmak gerekmektedir. Eğitim sistemimiz 4+4+4 ile tam bir kaosa sürüklenmektedir. Amaç kendilerine uygun insan tipi yetiştirmektir. Tüm çabaları Atatürk Türkiye’si ve Cumhuriyet değerlerini yok etmektir. Ama halkın direnci, Atatürk Türkiye’sini ve Cumhuriyet değerlerini yok etmek isteyenlere hak ettikleri yanıtı verecektir” dedi.

Eğitim gönüllüleri için düzenlenen kahvaltıda ADD’den burs alan 2 öğrenci de katılırken, burs ile neler yaptıklarını anlatan öğrenciler, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler. Atatürk’ü unutmamak, unutturmamak için çalıştıklarını söylediler. Konuşmaların ardından dernek üyeleri ve eğitim gönüllüleri tarafından derneğe kalıcı gelir ve daha çok öğrenciye burs sağlanması için yapılabilecek öneriler sunuldu. ADD Başkan Aktamur, önerileri dikkate alacaklarını ifade ederek konuyla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png