Diyarbakır'da yapılan ankette vatandaşların kendisini belediye başkanı olarak görmek istediği sonucunun ortaya çıktığını söyleyen Hatipoğlu, belediye başkanlığına sıcak bakmadığını belirterek, "Anket ve araştırmalar sonucunda beni belediye başkanı olarak görmek isteyenlerin çoğunlukta olduğu ortaya çıkmış. Beni belediye başkanı olarak görmek isteyenlere, bu görevi bana layık görenlere teşekkür ediyorum. Ancak bu göreve sıcak bakmıyorum. Belediye başkanı olmak gibi bir niyetim ve isteğim yok. Şu anki çalışmalarımla da vatandaşlarımıza yararlı olabildiğim kanısındayım" diye konuştu.

ANKETLERDE BİRİNCİ SIRADAYDI

2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AKP'nin Diyarbakır'ı almak için yoğun bir çaba harcadığı ve Erdoğan'ın bu kente büyük önem verdiği biliniyor. Henüz Diyarbakır adayını açıklamayan AKP'nin, bu kent için Nihat Hatipoğlu'na teklif götüreceği kulislere yansımıştı. Ayrıca bölgede yapılan anketlerde de adaylık için Hatipoğlu'nun ismi birinci sırada çıkıyordu.

KARARINI BALIKÇIDA AÇIKLADI

Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu kararını akşam yemeği yediği Balıkçı Kenan Restoranı'nda açıkladı. Büyükçekmece Gürpınar'daki Balıkçı Kenan Tesisleri'nde akşam yemeği yiyen Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Önceleri hiç balık yemezdim. Bir gün misafirliğe gittiğim yerde bize akşam yemeğinde hamsi ikram ettiler. Çok beğendim ve balığı sevmezken o günden sonra, adeta balık tutkunu oldum" dedi.

Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu yemekten sonra Balıkçı Kenan Gürpınar Tesisleri'nde canlı balık havuzlarını da gezerek alabalık havuzlarında balıklara yem verdi. Hatipoğlu, Balıkçı Kenan Tesisleri'nin sahibi Kenan Balcı'dan balık yetiştirme teknikleri konusunda da bilgi aldı.
VATAN