Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uğradığı silahlı saldırıda yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'i, tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret etti.

Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığından çıktıktan sonra, Tatlıses'in tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesine geldi. Başbakan Erdoğan'ı, hastaneye gelişinde başhekim Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu ile beyin ve sinir cerrahı Prof. Dr. İlhan Elmacı karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hastaneye geldi.

Başbakan Erdoğan: Kendisini ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum, iyi olduğunu gördüm ve sevindim. Kendisinin adaylık için başvurusunu da bugün aldım.

ERGENEKON SORUŞTURMASI VE KİTAP YASAĞI
Bunlar benim konum değil. Bunların tamamı yargının konusudur. Bunlar durup dururken olan şeyler değil. Demek ki her araştırma yeni bir araştırmayı, yeni müdahaleyi herhalde getiriyor ve yargı da buna göre adımlarını atıyor. Yani bunun yürütme olarak bizlerle ilgili bir yanı yok. Bunları biz çıkarmıyoruz. Bunları yargı çıkarıyor. Olayı bu şekilde değerlendirmekte fayda var. Yani 'Neler oluyormuş bu ülkede', bu soruyu bir de kendimize herhalde soracak olursak, çok daha isabetli olur diye düşünüyorum.

LİBYA'YA NATO OPERASYONU VE İZMİR ÜSSÜNÜN KULLANILMASI
NATO görevleri devralmaya başladı NATO'nun devreye girmesi ile birlikte belli yerlerde rahatlama geliyor, Paris artık devredışı kalmaya başladı, ben Paris'in devredışı kalmasını Libya için olumlu görüyorum. Bizim arzumuz şuydu NATO buna tek başına müdahale etmesin yanına Afrika Birliği'ni de alsın. Irak'ta bu yanlış görüldü aynı yanlış Libya'da olsun istemedik, 1973 sayılı karar ile ilgili atılan bu adımlar bu hassasiyetler ile ilgili olarak yapılıyor. Bu gecede biz Libya Başbakanı ile görüşmeler yaptık, özellikle insani yardım konusunda neler yapabileceğimizi ve hassasiyetlerimizi gösterdik göstermeye devam edeceğiz. Libya'yı tek başına bırakmayacağız' dedi.

Operasyon'un İzmir üssünden yürütüleceğine ilişkin sorulara ise; Bana henüz bu şekilde bir bilgi verilmedi, İzmir'in olacağı kesin değil başka yerlerde olabilir' dedi.