Baykal: Sorunlar kurultayla çözülür
ANKARA - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal dün Habertürk TV"de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Baykal özetli şöyle konuştu:


TÜZÜK TARTIŞMALARI

Seçimlere kısa süre kalmışken böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmak çok üzüntü vericidir, kaygı vericidir. Bu niçin ortaya çıktı? Biz bunları aşmıştı, kavgalar, kilikleşmeler bitmişti. Daha önce böyleydi ama tekrar ayrışma başladı. Partime olan saygımla söylüyorum, malesef son kurultayda büyük bir hata yapılmıştır. Yürürlüğe girmiş olan parti tüzüğü tamamen hukuksuz bir oylamayla askıya alınmıştır. Bütün sorun budur. Ben isterdim ki Kemal Bey, yürürlüğe girimiş tüzüğü sahiplensin. Genel Başkan beni ziyaret ettiğinde bunu anlattım kendine. Bunun arkasında ne var, bilmiyorum. Bu yanlışlık Başsavcının da dikkatini çekti. Başsavcı bir uyarı yaptı. Gereğini yapın diyor. Gereği nedir. Kurultayı toplayacağız, olması gereken tüzüğü uygulamaya yine bir kurultay kararı ile başlayacağız.


YENİDEN ADAY OLACAK MI

Benim kendimle ilgili bir temennim yok. Açık ya da gizli... Genel başkan değişiminin samimi şekilde desteklenerek, yeni bir ekip oluşturarak, parti içi dengeleri kucaklayarak, tümünü sahiplenerek, dışlanmışlık duygusu yaratmadan ki bu konuda yanlışlar yapılmıştır, bunun için tüm desteği veririm. Seçime 7 ay varken, görev başında bir genel başkan varken, o göreve devam ediyorum derken, bir başka genel başkan arayışı partiye zarar verir.

Vatan