Şimdiye kadar AK Parti"den aday adaylığını açıklayan dört isme bugün Avukat Rıdvan Eşin"de katıldı. Şimdiye kadar ismini açıklayan isimlerin en genci olan 30 yaşındaki Eşin, bugüne kadar hiçbir siyasi partiye üye olmadığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın bir açıklaması sonrası aday olmaya karar verdiğini belirtti.
AK Parti Merkez İlçe Binası"nda Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda aday adaylığını açıklayan Rıdvan Eşin, bugüne kadar hiçbir siyasi partiye üye olmadığını söyledi. Bununla birlikte her hangi bir görev içinde hiç adaylık başvurusu yapmadığını hatırlatan Eşin, “Bugüne kadar herhangi bir siyasi olayın içerisinde bulunmamıştım. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; AK Parti 13. İcra Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamasında hangi siyasi partiye üye olursa olsun veya hiçbir siyasi kimliğe sahip olmayan ancak ülkesi ve yaşadığı şehre hizmet etmek isteyen herkese AK Parti kapılarının açık olduğunu ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından Aydın"a hizmet etmek istediğim için ve kendime en yakın siyasi parti olarak gördüğüm AK Parti"den aday olmaya karar verdim. Bugün buraya gelerek hem AK Parti"ye üye oldum hem de aday adaylığı müracaatında bulundum” dedi.
Kendisinden önce aday adaylığını açıklayan isimlerin çoğunun daha önceden parti üyesi olmasının ve siyasetle uzun zamandır uğraşıyor olmalarının kendisi için bir dezavantaj olmadığını savunan Eşin, “Ben AK Parti"ye farklı bir siyasi anlayışa sahip olduğu ve kesinlikle ayrımcılık yapmayacağına inandığım için katılıyorum. Gerek parti genel merkezinin, gerekse il, merkez ilçe ve milletvekillerimizin şimdiye kadar açıklanan aday adayları arasında her hangi bir ayrım yapacaklarına inanmıyorum. Aday belirleme sürecinde her hangi bir sorun yaşanmadan sürecin tamamlanacağını düşünüyorum. Adayın açıklanmasının ardından da ben dahil bütün aday adaylarının seçilen arkadaşımıza tam destek vereceğine ve var güçleri ile bu kişinin seçimlerde başarılı olabilmesi için mücadele vereceklerine inanıyorum” diye konuştu.