Bakan Şahin, kendisinin koordinasyonunda düzenlenen, AK Parti Antalya İlçe Başkanları Aylık Olağan Danışma Kurulu toplantısına katılmadan önce, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gazetecilere, “AK Parti hakkında açılan kapatma davasını soracaksınız. Siz sormadan cevap vereyim” diye söze başlayan Şahin, AK Parti'nin 8 yaşında, 6 yıldır da Türkiye'de tek başına iktidarda olan bir parti olduğunu söyledi. Bakan Şahin, “AK Parti; 6 yıllık icraat dönemi içinde görülmüştür ki sadece hizmetlerin odağıdır. Vatanseverlik, millet severlik, demokrasi severlik ve cumhuriyet severliğin odağıdır” diye konuştu.


“TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEM”


Davanın ne anlama geldiğine yönelik yorumda bulunan Şahin, şöyle devam etti:

“Bu dava ne anlama geliyor diye sorarsanız, bu dava, Türkiye'de bana göre yeni bir dönemi başlatacaktır. Bu dönem, özellikle siyasi partiler açısından Türkiye'yi anti demokratik uygulamaların odağı olmaktan kurtaracak bir dönem olacaktır. Bu dönem, Türkiye'yi partiler mezarlığı olmaktan kurtaracak bir dönem olacaktır. Önümüzdeki günlerde bunu hep beraber göreceğiz.”

“Üzgün müsünüz diye soracak olursanız?” diye sözlerine devam eden Şahin, “Üzgünüm...Ancak partimiz hakkında kapatılma davası açıldığı için üzgün değilim. Sadece bu çağda dünyanın düz olduğuna inananları gördüğüm için üzgünüm. (Dünya dönüyor, yuvarlaktır) diyenlerin yaşama hakkı olmadığına inanların varlığını gördüğüm için üzgünüm. AK Parti bu tür badireleri çok atlatmıştır. Bu badireleri de atlatacak ve daha da güçlü çıkacaktır” diye konuştu.


“YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE OY”


2002 seçimlerine doğru giderken de Anayasa Mahkemesinde bu tür bir davanın olduğunu ve AK Parti'nin 3 Kasım seçimlerinden tek başına iktidarla çıktığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

“22 Temmuz seçimlerine giderken de bir anayasal süreci yaşadık ve AK Parti yüzde 47'ye yakın oyla seçimlerden birinci çıktı. Şimdi yine Anayasa Mahkemesinin önünde bir dava var ve mahalli seçimlere gidiyoruz. Yüzde 50'nin üzerinde oy alarak bu seçimlerden çıkacağız. Dolayısıyla bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederim. Saygılar sunarım.”


“İSİMLER UMURUMUZDA DEĞİL”


Gazetecilerin “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de içinde olduğu 71 kişiye dava kapsamında siyaset yasağı getirilmesine” yönelik taleple ilgili sorularını da yanıtlayan Şahin, şu yorumlarda bulundu:

“Hiç umurumuzda değil. Hiç üzerinde durmuyoruz. Ben o 71 kişinin kimler olduğunu bile merak etmiyorum. Çünkü ciddiye almıyorum. Türkiye bunları aşacaktır. Hiç merak etmiyorum. Ben bu süreçleri çok yaşadım. Türkiye gerçekten tam demokrasiye geçecektir. Çağdaş ülkelerde olduğu gibi temel hak ve özgürlüklerin en geniş anlamda yaşadığı bir ülke haline gelecektir. Bütün bunlar bu süreci hızlandıracaktır.”

Bakan Şahin'in da katıldığı parti teşkilatı toplantısı basına kapalı olarak yapılıyor.

AA