Ayşe ve Alişan'ın programına konuk olan Almeda adada kaldığı sürece kilo aldığı iddiasıyla ilgili olarak şunları söyledi;

"Ben adada çok açlık çektim. Ada çok güzeldi fakat açlıktan ve o şartlardan adanın doğasını görmüyorsun. Bizim oradaki en büyük hayalimiz yemekti. Geceleri aya bakarken normalde hayal kurulur. Ben aya baktığımda ay bana peynir gibi görünüyordu. Adadayken kilo aldığım haberleri çıkmış. Ben bir şey yemediğim için heryerim şişmeye başladı.

Ödem oluştu. Babamı 3 yıl önce böbrek yetmezliğinden kaybettik. Adadayken annem vücudumun şişmeye başladığını görüp endişelenmeye başlamış. Benim de babam gibi böbreklerimden hastalanacağımı düşünmüş. Rahatsızlandığımda aç olduğum için ilaç da veremiyorlardı bana. Adada hayatın değerini anlıyorsun.

Askerlik gibi bir şey. Alp askerlikte daha zor diyordu. Adada o kadar çok fare vardı ki. Bazen açlıktan o fareleri yemeyi bile düşündük. Orada yaşadıklarmı bir tek ben ve Allah biliyor. Siz televizyonda izlerken sadece o anı görüyorsunuz. Biz bütün gün 24 saat o açlığı çekiyoruz. sadece yeşil sert muzu haşlayıp yiyorduk. "