Yerel seçimlerle ilgili süre kızışırken aday adayları arasındaki tartışmalar giderek alevleniyor. Kuşadası"nda Belediye Başkanı ile DSP adayı eski Belediye Başkanı arasında DSP Genel Başkanı Zeki Sezer"in de katılacağı mitingin yeri için başlayan tartışma iki aday arasında bildiri kavgasına dönüştü.
22 Temmuz 2007 seçimlerinin ardından DYP"den istifa eden ve bir yıl bağımsız kaldıktan sonra ay başında DSP"ye geçen Kuşadası eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu"nun organizasyonu"nda Kuşadası"nda 30 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilmesi planlanan mitingle ilgili belediyenin aldığı önlemler tartışma yarattı. Kuşadası"nda Çarşamba ve Cuma Pazarları"nın kurulduğu Candan Tarhan Bulvarı"ndaki Meteoroloji Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirilecek olan mitingde Öykü-Berk ikilisi ücretsiz halk konseri verirken, partiye Kuşadası"ndan yapılacak katılımların halka tanıtılması ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer7in de konuşması yapması planlanıyordu. DSP katılım töreni ve konser için hazırlıklarını sürdürürken, aynı gün ve aynı saatte söz konusu alanda kurulan Çarşamba Pazarı, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan tarafından sadece bir günlüğüne Perşembe gününe kaydırılınca Belediye ile DSP ilçe yönetimi ve eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu arasında büyük tartışma yarattı. Karşılıklı suçlamalar bu kez yazılı bildiriler ile kavga boyutuna ulaştı. Miting yeri tartışmasıyla ilgili ilk yazılı açıklama Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"dan geldi. Akdoğan, miting yeri izninin Valilik ve Emniyet Müdürlükleri tarafından verildiğini belirterek, açıklamada şu görüşlere yer verdi: “ Açık Hava alanlarda yapılacak büyük organizasyonlarla ilgili izinler Belediyelerin değil Valilik ve Emniyet Müdürlüklerinin görev ve yetki alanlarını kapsamaktadır. Dolayısı ile Kuşadası"nda kurulan Çarşamba Pazarı alanının pazarın kurulacağı gün bir konser ve meeting organizasyonuna tahsis edilmiş olması Belediyemizin sorumluluğunda değildir. Ancak konser ve meeting yapanlara kolaylık sağlamak ve gerçek izleyicilerini görmeleri anlamında yardımcı olmak amacı ile mecburen Çarşamba pazarımızı bir kereye mahsus olmak üzere Perşembe gününe kaydırmak zorunda kaldık. Bu organizasyona ev sahipliği yapan ve adamız sakinlerinden Sayın Engin Berberoğlu da Çarşamba günleri o alanda Pazar kurulduğunu biliyordur ve duyurularını buna rağmen o doğrultuda yapmıştır. Belediye olarak esnafımızın yanında olduğumuzu bildirir mağduriyetlerinden dolayı üzüntümüzü saygı ile ifade ederiz “
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın bu açıklamasına karşılık ise DSP Kuşadası Belediye Başkan Adayı ve eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu"ndan geldi. İlçe Başkanı Cemil Köroğlu"nun 20 gün Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlığa başvurarak izin aldığını kaydeden Engin Berberoğlu, “ Söz konusu miting yeri Emniyet tarafından bize bildirildi. Gerek Genel Başkanımız Sayın Zeki Sezer"in konuşma yapacağı ve gerekse sanatçıların konser vereceği alanın orada kurulacak Çarşamba Pazarı ile bir alakası yok. Bizim miting yapacağımız alan meteoroloji Müdürlüğü"nün önü, Çarşamba Pazarı ise daha arkada kuruluyor. Çarşamba pazarı ile yakından uzaktan ilgilimiz yok. Belediye Başkanı oradaki kalabalığın konsere ve miting alanına gelebileceğini hesaplamış ayrıca Pazar esnafı ile beni ve partimi karşı karşıya getirmeyi planlayarak, pazarı bir gün sonraya erteleme kararı almıştır. Bu şark kurnazlığıdır, bu korkunun bir tezahürüdür. Ama sayın Fuat Akdoğan bilsin ki korkunun ecele faydası yoktur, biz kimsenin ekmeği ile şimdiye kadar oynamadık, bundan sonra da oynamayız, biz kendisi gibi ekmek düşmanı değiliz. Bunu tüm pazarcı esnafının da böyle bilmesini istiyoruz. Bu durumu pazarcı esnafımıza da detayları ile anlatacağız. Aynı zamanda Aydın Valisi Sayın Mustafa Malay ile yapılan temaslarla kesinlikle burada Pazar yerinin kaldırılmasının belediyenin izni olduğunu ve miting alanının Pazar yeri ile alakası olmadığı Parti Meclisi üyemiz Önder Aksakal"a bildirilmiştir “ dedi.