KKTC'deki Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, ''Julio Iglesias konserinin KKTC de bir dostluk nişanesi olarak yer alması gerektiği düşüncesinde'' olduğunu belirtti.

Reha Arar, bazı Yunan milletvekillerinin, ünlü sanatçı Julio Iglesias'ın Girne'deki Merit Crystal Cove Otel'de 16 Ekimde vereceği konseri engellemeye çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, sanat ve kültürün evrensel olduğunu ve politik çekişmelere malzeme olmaması gerektiğini kaydetti.

Merit kuruluşlarının uzun yıllar çok sayıda yerli ve yabancı sanatçıya ev sahipliği yaptığını ve bu sanatçıların hiçbirinin politik olgulara sahip olmadığını ifade eden Reha Arar, şöyle devam etti:

''Merit Crystal Cove Hotel'in 10 yıl önce açılışını dünyanın en ünlü gruplarından Gypsy King konseriyle gerçekleştirmiştik. Muhteşem bir konserdi ve politikaya hiçbir zaman malzeme olmadı. Kaldı ki artık Kıbrıslı birçok Rum ve Türk sanatçı gerek müzik alanında, gerekse birçok sanatsal projede ortaklaşa düzenlenen organizasyonlarda yer alıyorlar. Julio Iglesias konserinin KKTC de bir dostluk nişanesi olarak yer alması gerektiği düşüncesindeyim. İnşallah bu konser gerçek dostluğu ve kardeşliği de beraberinde getirir.''

Rum Simerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan'daki LAOS partisinden bazı milletvekilleri, Iglesias'ın konserinin engellenmesi için, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek'ten ''müdahale etmeleri'' talebinde bulunmuştu.

LAOS milletvekilleri, yaptıkları açıklamada, KKTC'nin, ''Jennifer Lopez ve Julio Iglesias gibi tanınmış sanatçıları cezbetmeye çalıştığını'' belirtmişti.