Kuşadası Kent Konseyi"nin meclis ve çalışma gruplarına yapılan başvurular çerçevesinde Kuşadası Belediyesi Meclis Salonunda Kadın Meclisi, Mahalle Meclisi, Engelliler Meclisi ve Gençlik Meclisi gündemli ilk toplantılarını yaptı.
Kuşadası Kent Konseyi yönergesine göre yapılan gündemli meclis toplantılarında, ilk toplantı olması nedeniyle meclislerin başkanları, başkan yardımcıları ve yazman üyeleri seçildi. Yoğun katılımın olduğu toplantı ve seçimlerde birçok aday yönetime girmek için aday oldu.
Toplantıda yapılan seçimlerde; Kadın Meclisi Başkanlığına Belma Özgün, Mahalle Meclisi Başkanlığına Nimet Dede, Engelliler Meclisi Başkanlığına Banu Özay, Gençlik Meclisi Başkanlığına ise Emre Fazlılar seçildi.
Bu arada Kuşadası Kent Konseyi meclis seçimlerinde ilginç bir olay gerçekleşti. Kadın Meclisi seçimlerinde başkanlık için adaylar belirlenirken, Feridun Okyay isimli bir erkek başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Yaptığı konuşmada amacının kadınlara destek vermek olduğunu söyleyen Feridun Okyay, her zaman kadınların yanında olduğunu, onlar olmasa kendilerinin de var olamayacağını kaydetti.
Fisun Yüksel, Ayşen Süslüer, Tülay Mutlu, Fethiye Çavuşoğlu, Belma Özgün, Ferah Talay, Semra Eralan ve Feridun Okyay Kadın Meclisi başkanlığına aday olurken, Başkan Yardımcısı adayları Hasene Engin, Nermin Damgacı, Saime Kızıltaş, Aynur Yeşilçavdar, tek yazman adayı ise Esin İpek aday oldu. Adayların meclise kendilerini tanıtmak için yaptıkları konuşmalardan sonra seçime geçildi. Açık oyla ve ayrı ayrı yapılan seçimlerde başkan adayları arasında yapılan seçimlerde 24 oy alan Belma Özgün Kadın Meclisi Başkanlığına seçildi. Başkanlık seçiminden sonra devam eden seçimlerinde Nermin Damgacı oy çokluğuyla Başkan yardımcısı, Esin İpek ise oybirliği ile yazmanlığa seçildi.
Kadın Meclisinin yürütme kurulu olacak ilk yönetimi Başkan Belma Özgün, Başkan yardımcısı Nermin Damgacı, Yazman Esin İpek"ten oluştu. Kadın meclisi yeni yönetimle ilk toplantısını Perşembe günü 13.00"de Belediye Meclis salonunda yapacak.
Gün boyu devam eden seçimlerde sırasıyla Nimet Dede Mahalle Meclisi Başkanı, Saime Kızıltaş Mahalle Meclisi Başkan Yardımcısı, Seher Öztekin Mahalle Meclisi Yazmanı, Banu Özay Engelliler Meclisi Başkanı, Zahide Atınç Engelliler Meclisi Başkan Yardımcısı, Evrim Bademci Engelliler Meclisi Yazmanı, Emre Fazlılar Gençlik Meclisi Başkanı, Erşan Aygül Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı, Rahmi Gülmez Gençlik Meclisi Yazmanı seçildi.