Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, yeni sezonda Star TV'deki değişimleri yazdı. Acun Ilıcalı'nın haftanın 3 günü ekranlarda olacağını söyleyen Eyüboğlu, Ilıcalı'nın bölüm başına 600 bin alacağını duyurdu. Eyüboğlu, Behzat Ç. ile ilgili de tüyolar verdi.
İŞTE YENİ STAR TV
Cumartesi, pazar ve pazartesi akşamlarını Acun Ilıcalı’nın yarışmalarına ayıran Star TV, ‘Dila Hanım’, ‘Babalar ve Evlatları’ ve ‘Ağır Roman Yeni Dünya’ dizilerini prime time’da yayınlayacak. Bu diziler de tutarsa Star TV’nin zirvedeki yeri garanti Star, yeni yayın dönemini 12 Eylül’de ‘Muhteşem Yüzyıl’ın yeni bölümüyle açacak.
Acun Ilıcalı’yı kadrosuna katarak ‘yılın transferi’ni gerçekleştiren kanalda yeni yayın döneminde neler olacak?
Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın ve Doğuş Yayın Grubu İçerik Grup Başkanı Ömer Özgüner’le bunu konuştuk. 12 Eylül’de ‘Muhteşem Yüzyıl’la sezonu açacak kanalın flaş transferi Acun Ilıcalı, 15 Eylül’de Star TV izleyicilerine “Merhaba” diyecek. ‘O Ses Türkiye’yeyse ekimde başlayacak. Ilıcalı, iddia edildiği gibi Star ’dan 70 milyon TL transfer parası almadı. Tarafların çarşamba günü imzaladığı anlaşmanın özü şu:
BÖLÜM BAŞINA 600 BİN LİRA
Show TV’den yaptığı programlar için bölüm başına 550 bin TL alan Acun, Star TV’dense 600 bin TL alacak. Acun cebine atmayacak bu paraları. Acun Medya’nın 120 çalışanının maaşları, jüri üyelerinin paraları, prodüksiyon ve format giderlerini karşılayıp, kalanını kâr edecek.
‘BEHZAT Ç.’ ARTIK CUMA AKŞAMLARI
Cumartesi, pazar ve pazartesi akşamlarını Acun Ilıcalı’nın yarışmalarına ayıran Star, iddia edildiği gibi sırf bu yüzden bazı programları bitirdi mi?
Cem Aydın’ın verdiği yanıt net: “Hayır. Acun gündemimizde yokken anlaştığımız ‘Popstar Alaturka’yı şubat ayına kaydırdık sadece. ‘O Ses Türkiye’ bittikten sonra 13 hafta onu yayınlayacağız. Acun yüzünden değil. ‘İşler Güçler’ dahil hiçbir programı bitirmemiz söz konusu değil.”
‘İşler Güçler’ gibi ekip olarak beğendikleri ‘Behzat Ç.’ ve ‘Bir Erkek Bir Kadın’ı PT2’de yayınlamaya devam edeceklerini belirten Aydın, şunları söyledi:
“Behzat Ç.’, bugüne kadar kanal olarak hiç müdahale etmediğimiz bir dizidir. Zaten gerek de yoktu buna. ‘Behzat Ç.’nin fanları rahat olsun, aynı şekilde yayınlamaya devam edeceğiz. Cuma saat 23.00’ten itibaren ekrana gelecek ve süresi de 70 dakika olacak.” (BRK)

Milliyet