Antalya Kazım Özalp Caddesi'nde 'Füze Kalkanı Projesi'ni protesto ederken gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan Halk Cephesi-Liseli Dev Genç üyeleri öğlen saatlerinde yeniden aynı yere bir araya geldi. Basın açıklamasını okuyan ve slogan atan grup üyelerinin meydandan ayrılmalarının ardından, aynı gruptan üç kişi, alanda çadır kurarak açlık grevinde bulundu.

Polis ekiplerinin çadır kurmak için valiliğin izni olmadığı gerekçesiyle grup üyelerinden çadırın kaldırılmasını istese de emniyet ekipleri, çadırı kaldırmayan gruba müdahale etmedi. Çadır önünde slogan atan gençlerin önündeki, 'Açlık grevimiz ikinci gün' yazısını gören 4 çocuk annesi Naile Fidan isimli vatandaş, "Boşverin eylemi, aç kalmayın. Ne eylemi yapıyorsunuz. Yiyin yiyin" diyerek gençlere pide ikram etti. Kendisine pide ikram edilen eylemciler, açlık grevinde olduklarını belirterek Fidan'ın elini öptükten sonra ikramı geri çevirdi.

Pide ikramından yaklaşık 15 dakika sonra ise bu sefer eylemcilere bazı vatandaşlar tarafından çay ikram edildi. Eylemciler havanın da soğuk olması nedeniyle açlık grevini unutarak, ikram edilen çayı yudumladı.