Mısır'da Açlık Grevini İzleme Yüksek Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın çeşitli hapishanelerinde tutuklu bulunan yaklaşık 1400 kişinin, darbe karşıtlarının açlık grevine katıldığı belirtildi.
 
Açıklamada, devam eden açlık grevinin yeni katılımlarla, tutukluların taleplerini yerine getirmesi yönünden Mısır yönetimine baskı yapacağı savunuldu.
 
ŞAMİ AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
Öte yandan Mısır'da gözaltında bulunan açlık grevindeki El-Cezire muhabiri Abdullah eş-Şami'nin "yemek yediği" görülen fotoğraflardan haberdar olmadığı belirtildi.
 
Ailesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şami'yi ziyaret ettik. Ona yemek yediği görülen fotoğrafları sorduk. O da 'Bu fotoğraftan haberi olmadığını, açlık grevini bırakmadığını, mahkemeye sevkedilme ve serbest bırakılma talebi yerine getirilinceye kadar da açlık grevine devam edeceğini' söyledi" denildi.
 
Açıklamada, El-Akreb cezaevinde tutulan Şami'nin hastaneye nakledilmesi ve fotoğraflara ilişkin soruşturma açılması talep edildi.
 
Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından 14 Ağustos'ta yaşanan olaylar sırasında görev yapan El-Cezire muhabiri Abdullah eş-Şami ve kameraman arkadaşı Muhammed Bedir, gözaltına alınmıştı. 
 
Medyada açlık grevi yapan Şami'nin yemek yerken çekilmiş fotoğrafları yayımlanmış ve grevi bitirdiğini göstermek amacıyla zorla yemek yedirildiği ileri sürülmüştü. Şami'nin eşi Cihad da eşiyle görüştüğünü, açlık grevini bitirmesi için tehdit edildiğini belirtmişti.
 
Darbe karşıtları, geçen hafta 20 bin tutuklunun hapishanelerdeki "kötü muameleyi" protesto amacıyla, açlık grevi başlattığını duyurmuştu. Mısır İçişleri Bakanlığı ise açlık grevi yapıldığı ve kötü muamele iddialarını reddediyor