Acıyı mizahla anlatmayı seviyorum. Antik Yunan'dan bu yana yalnızca soytarılar, krallara laflarını söyleyebilirdi. Kafaları kopma pahasına hem de!
* İlk acıyla ne zaman mı yüzleştim? Babam öldüğünde... İlk acı, o zaman saplandı kalbime.

BU SİSTEM BİZİ YUTUYOR!
* Korktuğun için acı çekersin. Sistem bizi yutuyor, kanımızı emiyor. İnsanlar riyakar ve yavşak, çünkü yalancılar. İnsanoğlu evrimini tamamlamadı.
* İnsanla hayvanı ayıran şey düşünmek değil, yalan söylemektir. Ben de bir köpekle birlikte yaşıyorum ve bugüne kadar hiçbir düşüncesizliğini görmedim.
* İnsandan başka hiçbir canlının kölesi de yoktur. Eskiden köleler siyahtı. Şimdi her renkten, her yerde, her sistemde, her mecliste, her fabrikada var.

MUTLULUK REKLAMLARDA
* 'Futbol ve din toplulukların uyuşturucusudur' diyor Fidel Castro. Zaten günümüz dünyasında mutluluğun tarifi reklamlarda. Bu arabayı alırsan, bu eve sahip olursan, bu kadınla yatarsan, bunu yersen mutlusun!
* Dünyanın hiçbir yerinde İstanbul'daki kadar alışveriş merkezi yok. İnsanlar orada uyuşturuluyor, orada modern tımarhanelerde tutuluyorlar.

TÜFEK VERMEK DAHA KOLAY
* Bir yandan 'Çocuklara küfür etme, ayıp' deyip tokadı indiriyoruz ama sonra onlara silah veriyoruz. Zira gençliğe tüfek vermek, yürek vermekten kolay.
* Devletin yaptığı yanlışa hukuk, insanın yaptığına suç denir. Hukuk hiçbir zaman adaletle eş olmadı. Hukuk; puşi taktığı için Cihan Kırmızıgül'e 11 yıl, Mehmet Ağar'a ise iki yıl hapis verir, Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ı bireysel suç sayar. Adalet ise buna küfreder. Bilgi acı verir ve cehalet mutluluktur.

'BARIŞ' APTALLARIN LAFI OLDU
* Acı her an yanıbaşımızda. Artık barışa inancım yok. 'Barış' artık aptalların, toz pembe entellerin lafı. Keşke olsa. Ama yok böyle bir dünya. Kendimizi hiç kandırmayalım. İnsanın acizliğine aykırı bir durum barışabilmek!
* Birileri, birilerini daima yok edecek. Sorun kimin yok olacağında... Kanun koyucu değilsen, suçlanırsın. Kanunu sen koymuşsan her yere bombalar yağdırmaya, roketler fırlatmaya, adam asmaya bile hakkın vardır.