Olay sonrası dayak yiyen gazeteci sarraf hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, ilçe Kaymakamı Celalattin Cantürk, olayın üzüntü verici olduğunu dile getirdi.
Edinilen bilgiye göre, önceki gün Cumhuriyet Savcılığı"nın talimatı ile Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ve Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Çine"de faaliyet gösteren yaklaşık 20 sarraf ve kuyumcuya eş zamanlı, "Sahte altın" operasyonu düzenledi. Yapılan operasyonda Orçun K. isimli sarrafın dükkanda 2 adet sahte çeyrek altın ele geçirildi. Bunun üzerine gözaltına alınan sarraf Orçun K. emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Dün olayın ilçedeki yerel gazetelerde yer alması üzerine haberi yapan gazetecilere kızan Orçun K. bugün sokakta karşına çıkan Çine"de görev yapan yerel bir gazetenin muhabiri Sezgin Madran"a tekme tokat saldırdı. Sokaktaki vatandaşların araya girmesiyle sarrafın elinden kurtulan Sezgin Madran, olayın şaşkınlığını halen üzerinden atamadığını söyledi. Olay hakkında kendisinin haber yapmadığını ifade eden gazeteci Madran, “Sabah işe gelirken birden karşıma çıkan Orçun K. bana "Size, benim haberimi yapmanın ne demek olduğunu göstereceğim" diyerek tekme tokat saldırmaya başladı. Ne olduğunu anlamadan çeneme yumruk atıp tekmelemeye başladı. Bunun üzerine bende Orçun"u ittirdim. Bir süre sonra vatandaşların araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştım. Ben bu konuda haber yazmadım. Bırakın yazmayı, henüz okumadığım bir haberden dolayı sırf gazeteci olduğum için dayak yemek çok zoruma gitti. Bu haberi ben yazmış olsam bile, bu şekilde tepki vermek, külhanbeylikten öte geçmeyen, hukuk tanımaz bir davranıştır. Hukuk devletinde ve basının özgür olduğu bir ülkede böyle bir şiddete maruz kalmak, meslek adına üzüntü verici bir durumdur. Bu tür olaylar mesleğimizi yapmamıza bugüne kadar engel olmadığı gibi, bundan sonra da olamayacaktır. Olaydan sonra ilçe Emniyet Müdürlüğü"ne giderek Orçun K. hakkında şikayetçi oldum. Savcılığık şahıs hakkında soruşturma başlatacak.” Diyerek başından geçen olayı anlattı.
Konu hakkında açıklama yapan Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, yaşanan bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Gazeteci arkadaşımıza yapılan saldırı son derece yanlıştır. Kamu adına görev yapan gazetecilerimizin güvenliğini tehdit eden her türlü davranışların karşısındayız. Bu olayı gerçekleştirenleri kınıyorum” şeklinde konuştu.