Her pazartesi saat 20.00’de Star TV’de Bir Ömür Yetmez dizisi var artık. Lale Mansur, Mert Fırat, Ahmet Rifat Şungar, Nazan Kesal’ın yanında Ezgi Mola ve Özkan Uğur’u izliyoruz. Baba-kızı canlandırıyorlar. Dizinin 5. bölümünün çekimlerinin yapıldığı Rahmi M. Koç Müzesi’nde, soğuk bir havada, çekime ara verildiğinde Mert Fırat, Lale Mansur’la koyu bir sohbette. Ezgi Mola setin dekoru olan yemeklerden çöplenmekte. Özkan Uğur saç ve makyajı düzeltilirken çatal-bıçakla müzik yapmaktaydı. Çekim bitti, dizideki Kemal karakteri “baba” havasıyla gelip yanımıza oturdu ve gülümsedi. İster inanın ister inanmayın, Al Pacino olsa aynı anda bu kadar karizmatik, korkunç ve sempatik olmayı başaramazdı. Ezgi Mola mı? Onu anlatmak için bir sıfatlar treni hazırladım: Komşu kızı, komik, asil, kırılgan, cesur, çatlak, zayıf, potansiyel şişman, güzel, kafa, eğlenceli, hemşirem.
 
EZGİ MOLA
 
Ezgi Mola aynı anda üç farklı karakterle karşımızda. Bir Ömür Yetmez Dizisi’nin ilk haftalarında, önce Celal Tan ve Ailesi’nin Aşırı Acıklı Hikâyesi filminde, ardından da Dedemin İnsanları ile beyazperdede.
 
İzleyici sizi Canım Ailem dizisi ile tanıdı, sahiplendi...
 
Evet, çok güzeldi.
 
Herkes ne kadar zayıfladığınızdan bahsediyor ama internette dolaşınca, bu durumdan hiç hoşnut olmayan hayranlarınız olduğunu gördüm.
 
Acayip mutlu oluyorum çünkü ezkaza irademe hâkim olamayıp yeniden kilo alırsam onu da seven olacak! Ama ben zayıf bir kız değilim. Eskiden çok kiloluydum. 44 bedenden 38 bedene girdim, her koşulda motive eden bir diyetisyenle çalıştım. Yürüyüş de yapıyorum. Ben yapıyorsam herkes yapar bunu, inan bana.
 
Şimdi nasıl hissediyorsunuz kendinizi?
 
Hafif hissediyorum! Henüz doğru dürüst alışverişe çıkamadım ama bir, iki pantolon almak durumunda kaldım çünkü kendimi bildiğim için “Bunu ben kilo verip giyerim” diye sakladığım pantolonum hiç yoktu.
 
 
ÖZKAN UĞUR
'Allah korusun! Kemal’e benzemem'
 
Karanlık işler çeviren Kemal karakteri için Uğur Yücel yapımcı Erol Avcı’ya “Bu rolü oynasa oynasa Özkan Uğur oynar” demiş. Özkan Uğur zaten böyle bir rol oynamak istiyormuş. O yüzden de “Uzun zaman sonra ilk defa bu projede İkinci Bahar’daki kadar heyecanlıyım” diyor.
 
Dizideki Kemal nasıl biri?
 
Kemal, holding sahibi, etrafındaki herkesin korktuğu biri. İyi huylu ve sakin gibi görünüyor ama etrafında güvendiği ve sevdiği insanlar olmadığında aksi ve ters, otorite sahibi. Acımasız biraz.
 
Peki kızıyla ilişkisi nasıl?
 
Kızının yanında kendisini çok iyi hissediyor. Bir de tutkulu, hastalıklı bir aşk yaşadığı Zuhal var. Karşılıksız bir olgunluk aşkı.
 
Artık Özkan Bey’le konuşabilir miyim?
 
Tamam, başla.
 
Sır saklar mısınız?
 
Bazı sırlar saklanır canım. Ama kadınlar hemen anlatıyormuş sırları. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre kadınlar 10-15 dakika dayanıyorlarmış, sonra hemen okuma yazma seferberliğine giriyorlarmış.
 
Set ortamı nasıl?
 
Film setinde gibi çok profesyonelce ilerliyor her şey. Ve şundan memnunum, setimizde çok kadın çalışıyor. Etrafta kadınlar varken her şey daha sakin, insanlar daha cool oluyor.
 
 
YALNIZLIK ÖMÜR BOYU
 
En sevdiğiniz MFÖ şarkısı?
 
E.M.: Yalnızlık Ömür Boyu. Efsane olmuş şarkıları başkaları söyleyince kötü olur ya, bu şarkıyı kimse söyleyemiyor.
 
Ö.U.: Bizim şarkılarımızı kimse söyleyemiyor zaten. Öyle bir durum var, çok tuhaf. Çok seslilikten kaynaklanan bir şey olabilir.
 
Bir oğlunuz var ama Ezgi gibi bir kızınız olmasını ister miydiniz?
 
Oğlum var ama bir kızım olmasını da isterdim.