Aydın Merkez Yağcılar İçi Esnaf ve Çalışanları tarafından kurulan Yağcılar İçi Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği"nin açılışına Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem arasındaki yasa tartışması damgasını vurdu. Konuşmalara geçilmeden önce birbirleri ile son derece samimi görüntüler veren Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve Milletvekili Mehmet Erdem kurdele kesme töreni öncesi vatandaşların önünde yasa tartışması yaptılar.
Açılış töreninde Milletvekili Mehmet Erdem"in ardından konuşan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Milletvekili Mehmet Erdem"in konuşmasında kullandığı “Yarış kalite üzerine, Türkiye"de pek çok yerde alışveriş merkezleri ve alışveriş köyleri oluşuyor. Dünyadaki ekonomik değişimin önünde durmanın imkanı yok. Suyu tersine akıtamazsınız. Bunun için rekabeti kalite savaşıyla sürdürmeliyiz” sözlerine gönderme yaparak “Elbette rekabet içerisinde kaliteyi yakalayacağız. Ama rekabette de insanımızın eli kolu bağlanmamalı. Bir önceki iktidar döneminde çıkan yasa ile büyük alışveriş merkezlerinin şehir merkezine en az 5 kilometre dışarıda olmasını içeren kanun kaldırıldı” ifadelerini kullanınca AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in konuşmasına müdahale ederek “Sayın başkan yanlış bilgi sahibisiniz. Böyle bir yasa hiçbir zaman çıkmadı. Bırakın böyle bir yasayı, kanun hükmünde kararname bile yok” dedi.
Belediye Başkanı İlhami Ortekin Milletvekili Mehmet Erdem"in konuşmasına müdahale etmesi üzerine “Bu söylediklerin benim bilgilerim dahilinde olan şeyler. Eğer öyleyse bununla ilgili bir kanun çıkarıverin. Siz bu işi hallediverin” cevabını verdi. Yaşanan yasa polemiğinin ardından Belediye Başkanı Ortekin ve Milletvekili Erdem açılış kurdelesinin kesimini yine yan yana yaptılar.