Aydın"ın en işlek merkezlerinden olan Yağcılariçi Çarşısı"nda uzun yıllardır hizmet veren bir alışveriş merkezi, yapılan yenilemenin ardından yeniden hizmete açıldı. Mağazanın açılmasından günler önce el ilanları ve sesli anonslarla başlanan tanıtım çalışmaları, açılışta izdihama neden oldu.
Mağazada açılışa özel olarak sınırlı sayıdaki üründe yapılan indirimlerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İzdiham yaşanma ihtimaline karşı hazırlıklı olan mağaza yetkilileri, yapılan personeli takviyesinin yanı sıra açılış için özel bir güvenlik firmasından da destek aldı.
Mağazanın açılışının yapılacağı saat yaklaştıkça, kabalalık içerisinde hareketlenmeler başladı. Zaman zaman küçük tartışmaların da yaşandığı kuyruklarda bekleyen yüzlerce vatandaş, mağaza ve güvenlik görevlileri tarafından parça parça olarak içeriye alındı. Alınan tüm önlemlere rağmen hem mağaza içerisinde hem de dışarıda büyük bir izdiham yaşandı. İçerideki sınırlı sayıdaki ürünü alabilmek için koşuşturan insanlar adeta bir birleriyle yarışırken; mağaza görevlileri de müşterilere hizmet vermekte zorlandı.
Alışverişin ardından ödeme kasalarında da uzun kuyruklar oluşurken; yaşanan karışıklıklar mağaza görevlilerinin araya girmesiyle düzeltildi. Günler öncesinden almayı planladığı ürünü almayı başaranlar sevinç içerisinde evlerinin yolunu tutarken; istediği ürünü bulamayan ve de uzun süre mağazaya girebilmek için kuyrukta beklemek zorunda kalanlar ise büyük bit hayal kırıklığı yaşadı. Alışveriş merkezinin açılışında yaşanan izdiham gün boyu devam etti. -iha