ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi"nin büyük bir ihtimal ile Cumhurbaşkanı Gül tarafından açılacağını açıklayan AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki günlerde üniversitemizin yeni hastane binasını hizmete açacak. Bizden önceki iktidarların 2076 senesinde bitmesini öngördüğü ancak iktidarımızın doğru politikaları ile 2010 yılında bitecek olan Çine Barajını, 250 yataklı Kadın Doğum Hastanesini, bin yataklı öğrenci yurdunu, 800 yataklı Bölge Araştırma Hastanesini, pek çok ilçede yapılan hastaneleri, okulları, adliye binalarını, daha yapılan sayısız hizmetleri başarısız bulanlara soruyoruz. İktidarlarınız döneminde Aydın"a hangi hizmetleri yaptınız? Eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda yaptıklarımızın onda birini, bırakın yapmayı hayal bile edemediniz. Sadece KÖYDES kapsamında 53,5 milyon TL yatırım ile 490 köyümüzün hepsinin yolları asfalt olmuş, suyu olmayan hiçbir köyümüz kalmamıştır. Daha köylü ile çiftçi arsındaki farkı birbirinden ayıramayanlar memlekete hangi hizmetleri yapmışlar, köylüye, çiftçiye neyi vaad edip de yerine getirmişlerdir” dedi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu da, üniversite hastanesinin kısa bir süre önce yeni binasına taşındığına işaret ederek, “Başhekimlik tarafından belirlenen taşınma programı başarıyla tamamlandı ve hastanemiz şuanda yeni binasında halkımıza hizmet veriyor. Hastanemizin açılışı her hangi bir aksaklık olmazsa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak. Cumhurbaşkanımız kesin tarih veremedi ve Aydın Valiliği bununla ilgili çalışmasını yapıyor. Valilikten tarih verildiği günü ona göre tören yapılacak. Biz tüm hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz ancak Valilikten gelecek tarihi bekleyeceğiz” diye konuştu.
Boylu; ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi"nin Aydın ve Muğla illerine hizmet veren bir bölge hastanesi konumunda olduğunu söyledi. Yeni hizmet binasının 3 blok halinde toplam 52 bin metrekarelik alandan oluştuğuna işaret eden Boylu, şunları söylerdi: “ADÜ Tıp Fakültesi 158 öğretim üyesi, 6 yan dal uzmanlık öğrencisi ve 169 araştırma görevlisi ve toplam 333 doktorla halkımızın hizmetindeyiz. Yeni binamızda 8 katlı ana bina içinde nitelikli, tuvalet ve banyolu odalar, 488 servis yatağı, 6 yataklı çocuk yoğun bakım, 18 küvözlü yenidoğan ünitesi, 14 yataklı Reanimasyon yoğun bakım, 70 yataklı erişkin yoğun bakım ve 108 de yoğun bakım yatağı bulunuyor. Hastanemiz 488 servis yatağı ve 108 yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 596 yatak kapasitesine sahip. Ayrıca 14 ameliyathane, 11 cerrahi branş, 11 acil servis izlem yatağı, 18 erişkin ve 5 çocuk hemodiyaliz ünitesi ile hizmetlerimizi yürüteceğiz” -iha