FUTBOL TAKIMI OLMAYAN TEK İL

Türkiye'deki profesyonel ve amatör liglerde futbol takımı bulunmayan tek il olan Tunceli'de "Dersimspor'u kurarak 3'ncü lig hesapları yapılmaya başlandı. En son 1990 yılında 3'üncü ligde temsil edilen Tunceli, 19 yıl sonra futbola olan hasretini Dersimspor ile gidermeyi hedefledi. Amatör olarak futbol ile uğrasan bir grup genç ve işadamı Vali Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret ederek, Dersimspor adlı futbol kulübü kurmak isteklerini ileterek, destek isteminde bulundu. Vali Mustafa Taşkesen de bu istemi kabul ederek, destek sözü verdi. 29 Mart yerel seçimleri öncesinde kentteki billboardlara belediye tarafından asılan reklam afişlerinin altına "Dersim Belediyesi' yazılması nedeniyle mahkeme, "Dersim' ismini PKK'nın kullandığını ve örgüt propagandası yapıldığı' gerekçesiyle polis tarafından toplattı.

Dersimspor'u kurmak için Vali Mustafa Taşkesen'in olumlu görüş belirtmesi sevinçle karşılanırken, ziyarete katılan eski futbolculardan Sinan Tutuman, siyasi alandaki olumlu havanın sporu da etkilediğini söyledi. Tutuman, “Dersim' isminin buraya taşınması bizim için onurlu gelişmedir. Dışarıda yaşayan Tunceliler, bu isimden dolayı bize destek olacaktır. Kısa sürede takımı kurup 3'ncü lige çıkaracağımızdan eminim” dedi.

Vali Taşkesen'in bu gelişmede büyük etkisi olduğunu savunan Çetin Aran, şöyle konuştu: “Tuncelispor ismi yerine "Dersimspor' olarak değiştirilmesi için vali beyle görüştük. Olumlu cevap geldi. Bu da bizi sevindirdi. "Dersimspor' kelimesini kullanmak bile bizi heyecanlandırıyor. Sayın valimize teşekkür ediyoruz.”

Özkan Aslan adlı genç ise, Vali Taşkesen'in üzerine düşeni yaptığını belirterek, “Şimdi sıra Tuncelili işadamlarında. Onların desteğiyle kuracağımız Dersimspor sayesinde ilimizde sosyal bir aktivite olacak. Herkesin ve kurumun bu çatı altında toplanıp destek sunması gerekir” dedi.

Vatan