Hükümetten gelen 'Sorumlu davranın' çağrılarını ise Türk, “Açılımı bitirmek için bahane arıyorlar” sözleriyle değerlendirdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, İzmir'de yaşanan olayları değerlendirdi. Saldırıları İzmir halkına mal etmediklerini ifade eden Türk, güvenlik güçlerini yeterli önlem almamakla suçladı. Başta Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek olmak üzere hükümetten gelen “DTP sorumlu davranmıyor” şeklindeki eleştiriler için ise Türk şu değerlendirmede bulundu: “Hükümet, bu açılımdan vazgeçmesinin bahanelerini aramaktadır. Kimi kullanacak? 'DTP süreci baltalamaya çalıştı' mesajları vererek aslında bu süreci kapatmak istemektedir. ”

KAPATMAK İSTİYORLAR

DTP'nin ka-pattırılmak istendiğini savunan Türk, “Hükümet niçin bunu gündeme getiri-yor? DTP'nin kapatılması için psikolojik bir ortam hazırladıkları açık. Sayın Çiçek'in Sayın Çelik'in açıklamalarında bu açık şekilde gösteriliyor. Gerginliği uçlara taşıyarak, DTP ve MHP'ye malederek 'istikrarı sağlayan biziz bu ülkede, biz olmazsak bu ülkenin istikrarı daha da bozulur' mesajı vererek, halkı kendilerine mecbur ettiren politik oyun var bunun altında. Bu çok açık bir şekilde görülüyor” diye konuştu.

EN DÜZGÜN KONVOYDU

İzmir'deki DTP konvoyu için “En disiplinli, en duyarlı konvoylarımızdan biriydi” değerlendirmesinde bulunan Türk, “Bir siyasi parti siyasi çalışmaları yaparken, nereye gideceği, ne yapacağı konusunda sizden izin mi alması gerekiyor.” dedi./yeni şafak