Begühan Eraz, son çare olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, sözleşmeli öğretmenler için de 'il emri' hakkı verilmesini istedi.
Eraz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği iki sayfalık mektubunda, 9 yıldır Aydın'da kadrolu olarak öğretmenlik yaptığını belirterek, mektubu öğretmen kimliğiyle değil, ailesini bir arada tutmaya çalışan bir eş, eşi sözleşmeli öğretmen olmasından dolayı mağdur olan ve bu sebepten çocuğunu kaybeden bir baba olarak yazdığını kaydetti.
Mektubunda, 2008 yılında İstanbul'da sözleşmeli sınıf öğretmenliği yapan Gülçin Eraz ile evlendiğini aktaran Eraz, o tarihten itibaren her atama döneminde eşinin kendisinin yanına gelmesi için özür grubundan tayin istediklerini ifade etti.
Eraz, her tayin döneminde hayal kırıklığına uğradıklarını, bunun nedeninin de sözleşmeli öğretmenlere 'İl Emri' hakkının bulunmaması olduğunu vurgulayarak, mektupta şu ifadelere yer verdi:
''En son Aralık ayı sözleşmeli öğretmen atama döneminde, Aydın il içerisinde 26 okulda sınıf öğretmenliği pozisyonları açıktı. Tüm şıkları ve 'bunların dışındaki herhangi bir okula atanmak istiyorum' şıkkını işaretlememize rağmen eşimin tayini yine gerçekleşmedi. İşin tezat tarafı, boş olduğu önceden belirtilen okullardan 17 tanesinin kadrosu hala boş.
Eylül ayı bizim için müjdeli başladı. Eşimin 5-6 haftalık hamile olduğu haberini aldık. Ancak, hamileliği tehlikeli olduğu için doktor 45 gün istirahat etmesi gerektiğini belirterek, heyet raporu verdi. Fakat sözleşmeli öğretmenler, bir yıl içinde 30 gün rapor kullanabilirdi. Bu sebeple eşimin bağlı olduğu Beyoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiğimizde, bize şifaen 'Ya görevinize başlayın ya da sözleşmeniz fesh olur' dediler. Biz de eşimin görevine dönmesine karar verdik. Ne yazık ki eşim görevine başladıktan 1 hafta sonra, şiddetli kanama belirtileriyle hastaneye yattı. Burada da, 'zorunlu kürtaj' nedeniyle çocuğumuzu kaybettik.
Sayın Başbakanım, artık Allah'ıma, vatanıma, milletime hayırlı evlatlar yetiştirmeyi, çoluk-çocuk sahibi olmayı istiyorum. Ama görün ki en verimli çağımda eşimden ayrı kalmak zorundayım. Sözleşmeli öğretmenlerin atama sistemindeki düzenlemeyi yaparak, 'İl Emri' hakkını sözleşmeli öğretmenlere de verirseniz, sadece biz değil, tüm sözleşmeli öğretmen ve onların aileleri de sizlere minnettar olacaktır.''