18 yaşındaki Fatih Can Polat"ın Yunanistan"a gittiği duyumunu aldıklarını ancak bunu resmi olarak doğrulayamadıklarını söyleyen anne Meryem Güvenç, oğlunun hayatından endişe duyduğunu ifade ederek, “Oğlumun sağ olduğunu ve nerede olduğunu bileyim. Bu bana yeter” diyor.
Anne ve babası ayrı olarak yaşayan Fatih Can Polat"ın anne ve babasının yanında değişmeli olarak kaldığı ve kaybolduğu 10 Şubat günü de babasının evinde olduğu biliniyor. Babası Uğur Polat"ın yanında kalan Fatih"in 10 Şubat sabahı saat 8.00 sıralarında eve gelen bir arkadaşı ile evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi. Aynı gün içinde genç Fatih, annesi Meryem Güvenç ile saat 13.50 sıralarında telefon görüşmesi yaptı ve bu görüşme annenin oğlu Fatih"in sesini duyduğu son an oldu. 11 Şubat"ta oğluna ulaşamayan anne meraklanarak oğlunun arkadaşlarını ve babası Uğur Polat"ı aradı ancak Fatih Can Polat"ın yerini bilen çıkmadı.
Fatih Can Polat"ın kayıp olduğu emniyete bildirildi. Bu arada anne Meryem Güvenç ve yakınları kendi çaplarında araştırma yapmaya devam etti. Fatih"in Yunanistan"a veya Ege Denizi"ndeki adalardan birine yasa dışı yollarla gitmiş olabileceği yönündeki iddialar üzerine Meryem Güvenç , Yunanistan"ın Atina ve Samos konsoloslukları, Sahil Güvenlik komutanlığına da başvuru yaptı. Meryem Güvenç şu ana kadar yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

BABA SAVCILIĞA BULUNDU DİLEKÇESİ VERDİ
Meryem Güvenç, eski kocası Uğur Polat"ın oğlunun kaybolduğu günden yaklaşık 10 gün sonra Cumhuriyet Sancılığına giderek “Oğlum Fatih Can Polat Yunanistan"da bulunmuştur” şeklinde ifade verdiğini öğrendiklerini söyledi. Ancak oğlundan haber alamadığını belirten Güvenç, araştırmanın yetkili makamlarca derinleştirilmesini istediğini ifade etti. Eski eşinin dilekçe verdiğini tesadüfen öğrendiklerini belirten Güvenç; “Bulundu diye dilekçe verilmiş ama oğlum bir aydır ortada yok. Bana biri nerede olduğunu söylesin” diye konuştu.

BOTUN BATMASINDAN ENDİŞE EDİYOR
11 Şubat 2010 günü sabah saatlerinde haber ajanslarına düşen “Ege"de kaçak göçmen taşıyan bot battı” haberleri anne Meryem Güvenç"in korkularını daha da arttırdı.
Oğlunun hayatından endişe duyduğunu beyan eden Güvenç; şunları söyledi: “Oğlum 10 Şubat sabahı babasının evinden çıktı. O günden bu yana haber alamıyorum. Dolaylı şekilde edindiğimiz bilgilerle oğlum Fatih"in Yunanistan"a gitmiş olduğu iddia ediliyor. 10 Şubat gecesi Ege açıklarında Sisam Adası yakınlarında göçmen taşıyan bir botun battığı haberlerini duyduk. 4 kişinin hala bulunamadığı söyleniyor. Oğlumun onların içinde olabileceğini dahi düşünür olduk. Yetkili makamların bizimle ilgilenmesini ve oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. Lütfen yardım edilsin” -iha