Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılan ''Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası'' kapsamında Aydın'ın Didim ilçesinde bu yıl 15 kurs açılırken, bu kurslara 159 kursiyerin kayıt yaptırdığı bildirildi.
Didim Kaymakamı Ali Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çoban ve Müdür Yardımcısı Murat Sağlam ile birlikte Fevzipaşa Akbudak İlköğretim Okulu'nda açılan okuma yazma kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.
Okuma yazma bilmeyenler için bu kursların açılmasının önemli olduğunu belirten Kaymakam Katırcı, kursiyerlere kırtasiye malzemesi armağan etti. Katırcı, ''Burada alacağınız eğitimle okuma yazmayı öğrenecek, kurs bitiminde faydalarını göreceksiniz'' dedi.
2010-2011 eğitim öğretim yılına kadar Didim merkez, belde ve köylerinde 67 adet okuma yazma kursu açıldığını ifade eden Didim Kaymakamı Ali Katırcı, ''2010-2011 eğitim öğretim yılı başından bugüne kadar Didim Halk Eğitim Merkezi'nde açılan 6 kursa 45, Akyeniköy beldesinde 2 kursa 20, Akbük beldesinde 1 kursa 11, Yalıköy'de 1 kursa 8, Denizköy'de 2 kursa 22, Fevzipaşa mahallesinde 1 kursa 25 ve Hisar mahallesinde açılan 2 kursa 28 vatandaşımız kayıt yaptırdı. Kurs süresi sonunda okuma yazma öğrenen vatandaşlarımıza belgeleri düzenlenecek, diğer vatandaşların eğitimine devam edilecektir'' diye konuştu.
Katırcı, ''İlçemiz merkezi ile belde ve köylerinde TUİK'in verilere göre okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik çalışma başlattık ve yeni bir alan tarama yaptık. Yaptığımız bu alan taramaları sonucunda okuma yazma kurslarımız devam edecektir. Hedefimiz 'Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası' çerçevesinde ilçe genelinde okuryazar olmayan vatandaşımızın kalmamasıdır. İstekli vatandaşlarımız olduğu sürece çalışmalarımız devam edecek.''
(BA-SD-SY-HY)
3 Mart 2011 Perşembe -- 11:22:00