Vali Hüseyin Avni Coş"un bir gazetede çıkan “ Onların söylediklerinin hiçbir kıymeti yok, o sözler bizim tarafımızdan dikkate alınmaz.”“ İlde devlet memurlarının patronu benim onlar değil” sözlerine ilişkin açıklama yapan Adın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren “Bu sözleri sayın Valimizin söylediğini düşünemiyoruz. Şayet söyledi ise, büyük bir talihsizliktir. Bürokraside amir ve çalışanlar vardır, amir ve çalışanlar arasındaki ilişki yasalarla belirlenmiştir. Patronluk ve hizmetkarlık yoktur” dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan il genel meclisi toplantısında, Vali ile İl Genel Meclisi üyeleri arasında "Basın açıklamaları" ilgili verilen önerge nedeniyle çıkan gerginliğin ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, bir gazeteye verdiği özel demece Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren cevap verdi.

İl Genel Meclisleri"nin illerin karar organları olduğunu, görev ve yetkilerinin 5302 Sayılı Yasa ile belirlendiğini hatırlatan İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren açıklamasında “Aydın İl Genel Meclisi 548 bin 570 oyla seçilen 55 üyeden oluşmuştur. İl yönetimi atanmışlar ve seçilmişlerden oluşur. İlin yaşanılan sorunları İl Genel Meclisinin aldığı kararlarla, icranın uygulamaları ile çözülür. Atanmışların amiri illerde Sayın Validir.

Bürokraside amir ve çalışanlar vardır, amir ve çalışanlar arasındaki ilişki yasalarla belirlenmiştir. Patronluk ve hizmetkarlık yoktur. İlişkilerde bağırma ve çağırma yoktur. İl Genel Meclisinin 55 üyesi bugüne kadar görev ve yetki alanları içersinde uyumla çalışmıştır. Temel amacı icra ile ortaklaşa ilin sorunlarına katkı koymak. Aydın halkının, Aydın köylüsünün, mutluluğu ve refahı için çalışmalar yapmaktır. Bundan sonrada, aynı amaç doğrultusunda yetkilerini ve sorumluklarını bilerek, karşılıklı anlayış ve hoşgörü içersinde çalışmalarını sürdürecektir. Demokrasinin karşılıklı uzlaşı ve hoşgörü olduğunun bilincindedir. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş"un yapmış olduğu açıklamada il Genel Meclis üyeleri için “Onların söylediklerinin hiçbir kıymeti yok, o sözler bizim tarafımızdan dikkate alınmaz. İlde devlet memurlarının patronu benim onlar değil. Bazı il Genel Meclis üyeleri, kendilerini devlet memurlarının patronu gibi görüyorlar” sözlerini Sayın Valimizin söylediğini düşünemiyoruz. Şayet söyledi ise, büyük bir talihsizliktir. Biz il Genel Meclis üyeleri, ilin sorunlarını çözmek için geldik. Sorun yaratmak için değil” ifadelerine yer verdi./iha