Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, hayvancılık sektörünün sıkıntı içinde olduğunu, üreticinin tarım ve hayvancılık ile ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yapacağı açıklamaları beklediğini söyledi.
Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılık sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılarla ilgili Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin yanı sıra süt ve et birliklerinin Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e rapor sunduğunu belirtti.
Raporlarda üreticinin içinde bulunduğu tüm sıkıntıların yer aldığını dile getiren Kocabaş, şunları kaydetti:
''Üretici, Tarım ve Köyişleri Bakanımızın açıklamalara kilitlenmiş durumda. Et ve süt fiyatları düşerken, yem fiyatları anormal derecede yükselmeye devam ediyor. Yapılan et ve canlı hayvan ithalatlarıyla birlikte hayvancılık sektörü adeta can çekişiyor. Eğer üretici desteklenmezse et ve hayvan ithalatı hiçbir işe yaramaz. Tarım ve Köyişleri Bakanımız Sayın Mehdi Eker'den Türkiye'deki hayvancılık sektörünü ayağa kaldıracak acil tedbirler almasını bekliyoruz. Şu anda bizlerin görüş bildirmesi de önemli değil, Bakanımızın sektörle ilgili yapacağı açıklamalardan sonra kendimize yeni bir yol haritası belirleyeceğiz. Güzel haberler açıklayacağı ümidi içindeyiz.''
Öte yandan Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş, Söke Ziraat Odası bünyesinde bir basın bürosu açacaklarını belirterek, bu basın bürosu ile tarımda alınan yeni kararların anında üreticiye duyurulmasının sağlanacağını söyledi.