Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Genelkurmay'ın muhalefet partilerine yaptığı 'hain' benzetmesi doğru değildir ve demokrasi açısından endişe vericidir'' dedi.

Soylu, Polatlı'nın Temelli beldesine giderek belediye başkanlığını ziyaret etti.

Daha sonra açık alan toplantısında vatandaşlara seslenen Soylu, TBMM'de görüşülen bazı belediyelerin kapatılmasına ilişkin kanun tasarısıyla Temelli'nin de mahalleye dönüştürülmesinin ''son derece yanlış ve haksız olduğu'' görüşünü savundu.

Türkiye'de alt yapısı tamamlamış birçok belediyenin de aynı durumda olduğunu belirten Soylu, Avrupa ülkelerinde kişi başına düşen belediyelerin Türkiye'nin çok altında olduğunu ifade etti. Bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getiren Soylu, muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın demokrasi ve yerelleşmeyle birlikte olacağını söyledi.

Bir belediyenin kapatılmasına ancak orada yaşayan halkın karar verebileceğini ifade eden Soylu, ''Bu uygulama 'ben yaptım, oldu' anlayışıdır ve yeni bir rant havzası oluşacaktır'' dedi.

Soylu, Meclis'teki muhalefet partilerine de seslenerek, söz konusu kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmalarını önerdi. Soylu, ''Başbakan 'yolsuzluk' diyerek iktidara geldi, ancak burada yolsuzluğun önü açılmaktadır'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli ''Ben belediye başkanlığını en iyi şekilde yaptım'' dediğini belirten Soylu,''Beceriksiz CHP olmasaydı sen o İstanbul Belediyesi'ni rüyanda görürdün. Sen ne belediyeyi, ne hükümeti yönetmekten anlıyorsun'' dedi.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Soylu, daha sonra, bir gazetecinin ''Genelkurmay Başkanlığı ile muhalefet partileri arasında yaşanan tartışma konusundaki görüşlerini'' sorması üzerine, şunları kaydetti:

''Alışılagelmedik bir tartışma biçimi oluyor. Kara harekatının bitirilmesi konusunda bir takım soru işaretleri ortaya çıkmıştır ama bu soru işaretlerinin muhatabının ordu olmaması gerekirdi. Buna cevabın da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilmemesi gerekirdi. Bunun muhatabı hükümettir ama hükümet bu konuda sipere yatmıştır. Genelkurmay'ın muhalefet partilerine yaptığı 'hain' nitelemesi ya da benzetmesi doğru, şık değildir; demokrasi açısından endişe vericidir.''


AA