Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, açık düğün salonlarının 6 Haziran'a kadar kapalı düğün salonuna dönüştürülmesi gerektiğini bildirdi.
Akşit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ellerine ulaşan bir yönetmeliğe göre, açık alanlarda düğün yasağı kapsamında, açık düğün salonlarının kapalı düğün salonlarına dönüştürülmesi için 6 Haziran 2011 tarihine kadar süre verildiğini belirterek, bu yasağın çok acı ve üzüntü verici olduğunu söyledi.
Aydın'da yaz aylarında 40-44 derece hava sıcaklığı görüldüğünü ve insanları kapalı salonlarda evlendirmeye yönlendirmenin yanlış olduğunu ifade eden Akşit, şöyle konuştu:
''Aydın'da klimalı 3-4 tane düğün salonu var. Bunların dışında hiç birinin kliması yok. Sayıları çok az olan düğün salonlarımız da Almanya'da çalışan, yaşayan insanlarımız tarafından tutulmuş durumda. Düşünün aynı günde 100 tane düğün yapılacak ama dört tane salon var. Sayın valimize de arz ederek, mutlaka buna bir çözüm getirmek zorunda olduklarını söyledim.
Bir yasa çıkartılırken, ilgili çalışanlarla bir çalışma yapılır. Salonlarda 500 kişi varken, klima olmazsa hiç kimse bir dakika duramaz. Tamam, açık düğün salonlarını kapalı düğün salonu yapalım. Ama bunun için de en az 300-400 bin TL lazım. Bir karar alınırken önce onun altyapısının hazırlanması şart.''
Akşit, alınan karardan hem vatandaşların, hem de işletmecilerin mağdur olacağını kaydetti.