Kuşadası"nda mevsim normalleri üzerinde seyreden aşırı sıcaklar, işletme sahiplerini ilginç çözümler üretmeye zorluyor. Son olarak hava sıcaklığının 42 derece civarında seyrettiği Kuşadası"nda sahildeki birçok kafe ve restoran müşteri çekebilmek için açık havada bile vantilatör çalıştırmaya başladı.
Kuşadası"nı üç gündür etkisi altına alan mevsim normalleri üzerindeki sıcaklar yüzünden turistler adeta otellerine kapanırken, plajlar ve su parkları serinlemek isteyen tatilcilerle doldu. Sıcak hava yüzünden iş yapamayan işletmeler ise müşteri çekebilmek için farklı yöntemler geliştirmeye başladı. Kuşadası sahilinde kafeterya işletmeciliği yapan Sefa Boz ve Özgür Özbey isimli esnaflar, sıcaklar yüzünden iş yapamadıklarından yakınarak, “ Turistler aşırı sıcak nedeniyle otellerinden çıkamıyor. Bu nedenle kafeteryayı serin tutabilmek için vantilatör satın aldık ve kullanmaya başladık. Bir nebzede olsa müşterilerimize serinlik sağlıyor “ dedi.
Bu arada, Kuşadası"nda aşırı sıcaklar nedeniyle su parkları ve plajlarda büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Serinlemek isteyen yerli ve yabancı tatilciler Kadınlar Denizi, Halk Plajlar ve sahil sitelerindeki plajlar ile Kuşadası"nın ünlü su parklarına akın edip, deniz, kum ve güneşin keyfini doyasıya yaşıyor.