Beşiktaş"ın, ligin devre arasında renklerine kattığı Bursaspor"un eski oyuncusu Yusuf Şimşek nedeniyle iki yakası bir araya gelmiyor. Teknik Direktör Mustafa Denizli"nin ısrarlı isteğiyle Trabzonspor kampından İstanbul"a getirtilen Yusuf için bordo-mavili kulübün intikamı masraflı olacağa benziyor.
Yusuf"un, Beşiktaş"a gitmesi nedeniyle, takas olarak Bursaspor"a verilen Aydın Karabulut için Trabzonspor son dakikada devreye girmiş, transfer teklifinde bulunmuştu. Bu oyuncunun menajeri aracılığıyla Aydın"ın aklını çelen bordo-mavili kulüp, belki bu transferi gerçekleştiremedi ama oyuncunun Bursaspor"a da gitmesine engel oldu.
Yeşil-beyazlıları istemeyen bu futbolcu nedeniyle Beşiktaş şimdi 1 milyon euro tazminatla karşı karşıya kaldı. Bursaspor"un Futbol Federasyonu"na başvurarak, bu parayı istemesi ortamı daha da gerdi. Bu konuda savunmalarını federasyona ilettiklerini söyleyen Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, “Aydın gitmezse şu kadar para verilir diye bir madde koydurmadık. Bursaspor Yönetimi, bizi Aydın"ın sözleşmesini feshetmemekle suçluyor. Böyle bir şey mümkün mü? Aydın ile karşılıklı sözleşme feshetsek bu oyuncu istediği kulübe gider. Biz Bursaspor"a gitsin diye sözleşme feshetmedik. Bursaspor bu oyuncuyu ikna edemediyse ne yapabiliriz ki?” dedi.

Delgado tehlikesi
Bir günlük iznin ardından, Kayserispor maçının hazırlıklarına yeniden başlayan Beşiktaş"ta Delgado dünkü idmanı yarıda bıraktı. Sol arka adelesinde sertleşme olan Arjantinli oyuncunun dinlendirilmesine rağmen bu sakatlıktan bir türlü kurtulamadığı, hafta sonundaki karşılaşmada ise oynayıp oynamayacağının belli olmadığı belirtildi.
Delgado"nun alternatifi olarak Bursaspor"dan transfer edilen Yusuf da dünkü idmana katılmadı. Tecrübeli oyuncunun her iki baldırında da sertleşme olduğu bildirildi. Bu oyuncuların yanı sıra Gökhan Zan"ın da takımdan ayrı çalıştığı diğer oyuncuların ise taktik ağırlıklı bir çalışma yaptığı vurgulandı. Gökhan Zan"ın önümüzdeki hafta başından itibaren takım antrenmanlarına katılacağı belirtilirken, Tello"nun Şili"den gelecek olması nedeniyle cuma günü takıma katılacağı açıklandı.

Cisse"ye doğum günü
Beşiktaşlı futbolcular, takım arkadaşları Edouard Cisse"nin doğum gününü, hep birlikte pasta keserek kutladı. 31 yaşına giren oyuncu pastayı kestikten sonra ilk dilimi Teknik Direktör Denizli"ye verirken, tecrübeli çalıştırıcı da Fransız oyuncuyu elleriyle besledi.

MİLLİYET