Londra’nın merkezindeki en işlek caddelerinden Regent Street’deki bir mağazanın camında oturan protestocu, hayvanların kobay olarak kullanıldıklarında gördükleri acıyı temsil etti.

Kafasındaki onlarca kablo ve yanındaki çok sayıda tıbbi malzeme ile laboratuarda acı çeken bir hayvanı canlandıran protestocuyu yanındaki doktor da elindeki tıbbi gereçlerle müdahale etti.

Caddeden geçenlerin şaşkınlıkla izlediği protestoyu düzenleyen mağazanın sorumlusu, hayvanların kozmetik sektöründe üretilen malzemelerde kullanılmak üzere test edilmesine karşı olduklarını bu nedenle böyle bir gösteri düzenleyerek insanların ilgisini çekmeyi istediklerini söyledi.

Piyasadaki birçok kozmetik firmasının ürünlerinde hayvansal ürünler kullandıklarını söyleyen mağazanın sorumlusu, ‘camekandaki performansçı laboratuarlarda test edilen hayvanların nasıl bir acı çektiklerini aynen canlandırıyor’ dedi.

Üzerinde ‘kozmetikte hayvan testine hayır’ tişörtü giyen protestocular, yoldan geçenlerden kampanyaları için imza topladılar.