ZONGULDAK'ın Kozlu Beldesi'nde, bir bankaya ait bankamatiğin para kasasını oksijen tüpüyle kesmeye çalışan 5 kişi, yangın çıkınca paniğe kapılıp otomobille kaçtı. Sürücülerin bir otomobilin aşırı hız yaptığı ihbarı üzerine önlem alan polis, zanlıları yakaladı.

Olay, saat 23.40 sıralarında Kozlu Beldesi'nde meydana geldi. Passat marka bir otomobille gelen 5 kişi, Vakıfbank'a ait ATM'nin aydınlatma lambasını ve alarm sistemini devre dışı bıraktı. Güvenlik kamerası bulunmayan ATM'nin arka tarafına geçerek kilitli kapısını levye ile açan zanlılar, yanlarındaki oksijen tüpüyle para kasasını kesmeye çalıştı. Ancak bu sırada ATM'nin içindeki kablolar tutuşunca yangın çıktı.

Paniğe kapılan zanlılar, bir vatandaşın da para çekmeye geldiğini görünce, oksijen tüpünü ve para kasasını bırakarak kaçtı. Kozlu Belediyesi'nde çalıştığı öğrenilen kişinin polise, ATM'den dumanlar çıktığı ve birkaç kişinin koşarak kaçtığı ihbarı üzerine olay yerine iftaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Aynı dakikalarda polisi arayan 2 sürücü, Ereğli yönüne giden harf ve rakam grubunu alamadıkları 31 plakalı passat marka otomobilin aşırı hız yaptığı ve kendilerini tehlikeye düşürdüğü bilgisini verdi. Bunun üzerine Ereğli ve Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüklerine bilgi verildi. Zanlıların içinde bulunduğu otomobil, Ereğli girişinde önlem alan polis tarafından durduruldu. Daha önce de çok sayıda hırsızlık olayından sabıkalı oldukları tespit edilen zanlılar, gözaltına alınarak Ereğli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ATM'de çıkan yangın, kısa sürede söndürülürken, banka görevlilerinin huzurunda levye ve çekiç ile açılan kasada paranın büyük bir kısmının yandığı belirlendi. Banka görevlileri, kasada bulunan para ve yanan para miktarının kayıtlardan belirleneceğini söyledi. ATM'de parmak izi araması yapan polis, oksijen tüpü ve diğer delillere de el konuldu.