Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı"nda vatani görevini yapan 1990/4 tertip acemi erler için yemin töreni düzenlendi.
Aydın 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı"nda düzenlenen yemin törenine Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Belediye Başkan Vekili Uğur Aklanlı, daire müdürleri, askeri erken ve 1990/4 tertip erlerin aile ve yakınları katıldı.
Yemin töreninde 1. Er Eğitim Tabur Komutanı Binbaşı İsmail Şahin"in açış konuşmasının ardından 1990/4 tertip acemi erler yemin ederek, ustalığa adım attı. Yemin töreninde 1"inci bölük acemi erlerinden Furkan Gül"ün konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.
Birliğe ilk katılan 1"inci bölük acemi erlerinden Ömür Aygül"e ödülünü Vali Hüseyin Avni Coş verirken; eğitimde gösterdiği başarıdan dolayı 4"üncü bölük acemi erlerinden Mustafa Acar"a da ödülünü Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin takdim etti. Spor dalında başarılı olan 2"inci bölük acemi erlerinden Ahmet Atılgan"da ödülünü Belediye Başkan Vekili Uğur Alkanlı"nın elinden aldı.
Ödül törenin ardından 3"üncü bölük acemi erlerinden Kamuran Karadirek tarafından okunan “Yemin Ederken” adlı şiirden sonra, Jandarma Marşı okundu. Tören geçidi ve Mehteran Takımı gösterisi ile 1990/4"üncü dönem acemi erler için düzenlenen yemin töreni sona erdi.