İncirliova’ya bağlı Acarlar beldesindeki hal binasının kapanacağını söyleyerek, kafaları karıştıran bazı muhalefet milletvekillerine en yetkili cevap AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’tan geldi. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde muhalefetin vatandaşa kasıtlı olarak yanlış bilgi verdiğini savunan Kılınç, bazı muhalefet milletvekillerinin Acarlar’da “Belediyesi kapananın hali de kapanır” sözünün buna en somut kanıt olduğunu belirtti. Böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığını kaydeden Kılınç, Acarlar beldesine giderek Belediye Başkanı Adnan Yıldız ve kalabalık vatandaş topluluğuna bilgi verdi. Muhalefetin kafa karıştırdığını ifade eden Kılınç, “Sebze hali Acarlar’da kalıyor” diyerek tartışmalara nokta koydu.
Muhalefet milletvekillerinin yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin yükselişini önlemek için bilinçli olarak karalama kampanyasına giriştiğini iddia eden AK Parti’li Kılınç, “Siyaset kurumu vatana ve millete hizmet etme kurumudur. Biz siyasetçilerin konuşurken toplumu doğru bilgilerle aydınlatması gerekiyor. Aydın’ın Büyükşehir olmasından sonra kapanması gündemde olan Acarlar Belediyesi ile birlikte sebze halinin kapanacağı haberleri tamamen asılsızdır. Böyle bir şey yok. Sebze hali acarlarda kalmaya devam edecek. Biz köylüyü, üreticiyi kalkındıralım derken, böylesine aktif ve faal bir hali neden kapatalım. Muhalefet vatandaşı tamamen yanlış bilgilendirmiştir” şeklinde konuştu.
Kılınç; bir vatandaşın “Halin kapanmayacağını garanti edebilir misiniz” şeklindeki tepkisine, “Sebze halinin Acarlarda kalacağına ve kapanmayacağına dair altına imzamı atarım” diyerek cevap verdi.
Daha sonra Belediye Başkanı Adnan Yıldız ve AK Parti Acarlar Belde Başkanı Veysel Yağız’ın yanı sıra kalabalık bir grupla sebze haline gelen AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, burada esnafı tek tek ziyaret ederek, sebze halinin kapanmayacağı müjdesini verdi.
 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png