AYDINPOST HABER SERVİSİ-İncirliova İlçesi Acarlar Beldesi Belediye Başkanı Yunus Şentürk vefat etti. Uzun süredir tedavi gören Şentürk’ün yerine Doğan Ertuğ vekalet ediyordu.
1980-1984 yılları arasında Acarların belediye başkanlığını yapan ve daha sonra 2004 yılında tekrar belediye başkanı olan Yunus Şentürk, iki dönemdir yürüttüğü başarılı çalışmalarla Acarları bir çok yeni hizmet kazandırmıştı.

Geçtiğimiz yıl yakalandığı hastalık nedeniyle uzun süredir Belediye Başkanlık görevini vekaleten Doğan Ertuğ yürütürken, Şentürk’ün son bir buçuk aydır evinden dışarıya çıkmaz olduğu öğrenildi. Hastalığından sonra çok fazla kilo verdiği gözlenen ve en son AK Parti Acarlar belde kongresinde evinden dışarı çıkan Yunus Şentürk’ün bugün öğlen saatlerinde vefat ettiği öğrenildi.

Yunus Şentürk’ün yarın Acarlar Belediyesi önünde düzenlenecek cenaze töreni sonrası ikindi namazına müteakip  kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

YUNUS ŞENTÜRK KİMDİR
1939 yılında Acarlar'da doğan Yunus Şentürk, ilkolulu Acarlar'da, ortaokulu ve liseyi Aydın'da bitirdi. Muhasip olarak görev yaptığı Acarlar Belediyesine 12 Eylül 1980 - 17 Mart 1984 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Memuriyetten emekliye ayrılmasının ardından 2004 yılında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Şentürk, 29 Mart 2009 tarihindeki Mahalli İdareler seçimlerini de kazanarak bugüne kadar beleidye başkanlığını sürdürdü. Çalışkan kişiliği ile tanınan Yunus Şentürk evli ve 4 çocuk babasıydı.