Aydın İncirliova İlçesi’ne bağlı Acarlar Beldesi’nde 3. Dönem belediye başkanlığını yürütmekte iken yakalandığı amansız hastalık sonucu hayatını kaybeden Belediye Başkanı Yunus Şentürk, bugün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Yediden yetmişe beldede yaşayan herkesin hazır bulunduğu cenaze töreninde birçok kişinin ‘Baba İnsan’ diye hitap ettiği Belediye Başkanı Yunus Şentürk’ün cenaze namazı yıllarını verdiği Acarlar Belediyesi önünden kaldırıldı.
İkindi namazına müteakip Acarlar Belediyesi önünde kılınan cenaze namazına Aydın Valisi Kerem Al, İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, AK parti Aydın Milletvekilleri Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, Köşk, İsabeyli, Koçarlı, Bıyıklı ve çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile Aydın Ticaret Odası ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Beldiye Binası’na ve beldenin değişik yerlerine üzerinde Beleidye Başkanı Yunus Şentürk’ün fotoğrafının yer aldığı ‘Seni unutmayacağız” pankartları asıldı.

KADINLAR BEBEKLERİ İLE KATILDI
İyilikseverliği ile tanınan ve gariban babası olarak anılan Belediye Başkanı Yunus Şentürk’ün ani ölümü beldedeki herkesi üzerken, özellikle beldede yaşayan kadınlar, Başkanlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadılar. Havanın aşırı soğuk olmasına rağmen yüzlerce bayan bebeklerini battaniyelere sarıp cenaze törenine katıldılar.
Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul’un kıldırdığı cenaze namazının ardından, merhum başkan Yunus Şentürk için vatandaşlardan helallik istendi. Vatandaşların hep bir ağızdan ‘Helal olsun’ diye bağırmalarının arından cenaze Fatihalar okunup dualarla toprağa verildi.

YUNUS ŞENTÜRK KİMDİR”
1939 yılında Acarlar'da doğan Yunus Şentürk, ilkolulu Acarlar'da, ortaokul ve liseyi Aydın'da bitirdi. Muhasip olarak görev yaptığı Acarlar Belediyesinde 12 Eylül 1980 - 17 Mart 1984 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 1980 ihtilalından sonra halasının kızı Zehra Erkal’dan devraldığı belediye başkanlığı koltuğuna üç dönem oturan Şentürk bu görevi sırasında hiç teftiş geçirmedi. Halakızı Zehra Erkal’ın başkanlık döneminde belediyeye muhasebeci olarak giren Şentürk 1980- 1984 ve 2004 – 2012 yılları arasında toplan üç kez başkan seçildi. Küçük yaşta kızların evlendirildiği belde olarak tanınan Acarlar’da öncelikle kız çocuklarının eğitimi için büyük çaba harcadı. Adnan Menderes Üniversitesi ile birlikte Güvenli Adolesanlık İçin Acarlar projesini başlattı. Kız çocukların okullaşma oranını arttırdı. Beldenin İzmir – Aydın Karayolu’nun bağlantısını daha rahat hale getirmek için yeni yol projesini başlattı. Nüfusun tamamının pazarcılıkla geçindiği beldeye kazandırdığı sebze meyve halinde yıllık 1 Milyon Lira belediyeye gelir sağladı. Bu gelirlerle beldeye bir anaokulu, halı saha ve eski Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un adını verdiği sosyal yaşam alanı kazandırdı.

Bir süre önce yakalandığı amansız hastalık nedeniyle 4 ay önce tedavi görmeye başlayan Başkan Yunus Şentürk, dün hayatını kaybetmişti. 

20120120ay509951_05.jpg