Aydın Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (AY-SMMMO) Başkanı Fettah Açan, Aydın'dan seçilen milletvekillerine kurulan kabinelerde bugüne kadar her dönemde görev verildiğini belirterek, ''Bakanlık verildiğinde milletvekillerimizin bunu layıkıyla yapacağını üzerine basa basa söylememiz gerekir'' dedi. 
     Açan, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel seçimlerden önce seçilen 7 milletvekilinden bir kısmının AY-SMMMO'yu ziyaret ettiğini, bir kısmının ise buna gerek görmediğini belirterek, gelen vekillere Türkiye'nin vekilliğinden önce Aydın'ın vekili olmaları gerektiğini söylediğini dile getirdi. 
     İlin problemlerinin çözümü noktasında milletvekillerinin belediyelerle işbirliği yapması gerektiğini belirten Açan, bunun için de parti farkı gözetilmemesi gerektiğini söyledi. 
     Açan, Aydın'ın Cumhuriyet döneminde Türkiye siyasetinde belirleyici bir rol oynadığına da işaret ederek, ''Aydın'dan her dönemde mutlaka bir bakan çıkmıştır. Bugün de bakanlık verildiğinde milletvekillerimizin bunu layıkıyla yapacağını üzerine basa basa söylememiz gerekir'' ifadelerini kullandı. 
     Ekonomide kayıt dışı sorununa da değinen Açan, kayıt dışının hala ülkenin en büyük sorunlarından biri olduğunu, sorunun çözümü için sadece cezalandırma yöntemiyle değil, eğitim yoluyla da sağlamak gerektiğini sözlerine ekledi. 
     (SÖ-UFK-EFS-HY)