Arslanlı Mahallesinde yaşayan ve daha önce bir ferdi açlıktan midesi delinerek hayatını kaybeden Yiğit Ailesi"nin geriye kalan 4 ferdi, açlıktan iskelet halinde bulundu. Tamamı zihinsel özürlü olan ve çevresi ile hiçbir diyalogu bulunmayan 4 kişilik aile "Yalnız Değilsiniz Derneği"nin girişimleri ile Nazilli Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Mideleri uzun süredir boş olan ve bilinçsizce buldukları ot ve çöpleri kemirerek yaşamaya çalışan Yiğit Ailesi"nin fertlerine önce serum verildi. Sağlık yetkilileri şahısların midesi alıştırıldıktan sonra yavaş yavaş normal gıda verileceğini belirttiler.
Edinilen bilgiye göre Merkezi İzmir"de bulunan "Yalnız Değilsiniz Derneği" yaşanan küresel ekonomik krizle birlikte ihtiyaç sahibi insanlara ulaşabilmek için Nazilli"de tarama yaptı. İlçeye bağlı Arslanlı Mahallesi"nde dolaşmaya başlayan dernek gönüllüleri çevreye yayılan kötü koku ve bir evden gelen garip sesler nedeniyle müstakil bir eve girdiler. İçeri girdiklerinde gözlerine inanamayan dernek gönüllüleri adeta şoke oldular. Evde yaşayan 4 kişinin nerdeyse açlıktan ölmek üzere olduğunu gören dernek gönüllüleri hemen girişimlerde bulunup uzun süredir mideleri gıda görmeyen ve hepsi de zihinsel özürlü hale gelen aile fertlerini hastaneye kaldırdılar.
“ÖNCEKİ YIL AİLENİN BÜYÜK ÇOCUĞU AÇLIKTAN ÖLMÜŞ”
Edinilen bilgiye göre hafif zihinsel engeli bulunan İbrahim Yiğit (81) ile aynı kendi durumunda olan Zeliha Yiğit (80) yıllar önce evlendi. Evliliklerinin ilk yıllarında bir şekilde geçinip giden ailenin Hasan Hüseyin, Ayşe (38) ve Mehmet (35)adını verdikleri zihinsel engelli 3 çocukları oldu. Bir süre bir şekilde yakınlarının da desteği ile hayatlarını sürdüren aile daha sonra yalnız başlarına kaldı ve kimse yardım etmeyince sefalet daha da arttı. Yiyecek bir şey bulamayan aile fertlerinden Hasan Hüseyin önceki yıl 39 yaşında iken açlıktan midesinin delinmesi sonucu öldü. Yaşanan bu hazin ölüme rağmen Aile"ye yine sahip çıkan olmayınca Yiğit Ailesi"nin geri kalan 4 ferdi yine kendi kaderi ile baş başa kaldı. Yalnız Değilsiniz Derneği"nin bu girişimi ile aile fertleri hastaneye kaldırıldı. Uzun süredir banyo yapmayan ve üzerlerindeki kıyafetleri değiştirmeyen Aile fertleri hastanede temizlenecek. Üzerine kıyafet giymeyen baba ise kıyafete de alıştırılmaya çalışılıyor.
“İNSANLIK ÖLÜYOR”
Yurdun değişik yerlerinde yardıma muhtaç çok insan gördüğünü, Ancak karşılaştığı insanlık ayıbı bu manzaranın çok acı verici olduğunu belirten Yalnız Değilsiniz Derneği Başkanı İsmail Sağlam “Arslanlı"da bir ailenin zor durumda olduğunu duyduk. Hem alan taraması yapmak hem de bu aileleri yerinde görmek için mahalleye geldik. Ancak karşılaştığımız durum adeta yüreklerimizi parçaladı. Ailenin en büyük çocuğu Hasan Hüseyin Yiğit geçen yıl açlıktan midesi delinerek ölmüş. Bunlar da ölmek üzere. Mübarek üç aylarda karşılaştığımız bu durum adeta insanlık ayıbı. Bence yerel yönetimler bu konuya duyarlı olmalıdır” dedi.