Olay sonrası kaçan Eyüp G., eniştesinin cenaze törenine katılmayınca yakayı ele verdi. 
Olay, 9 Eylül akşamı saat 20.30 sıralarında Atakent Mevkii'si Güzelyalı Mahallesi Kılıç Sitesi'nde meydana geldi. oto alım satım işi yapan Cemal Güler, asansöre binerken kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Vücuduna aldığı 7 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Cemal Güler, kaçarken Atatürk Bulvarı'ndaki bir pizzacının önünde hayatını kaybetti.
 
Olayla ilgili soruşturma başlatan Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, katilin tanıdık olabileceğini gözönünde bulundurarak Cemal Güler'in Adalet Mahallesi'ndeki Asri Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazını takibi aldı. 
 
TÖRENE KATILANLAR TEK TEK FOTOĞRAFLANDI
Ekipler, cenazeye katılanların görüntüsünü ve fotoğraflarını çekerek tek tek inceledi. Yapılan araştırmada, öldürülen Cemal Güler'in eşi Nuray Güler'in kardeşlerinden biri olan Eyüp G.'nin törene katılmadığını tespit etti. Cemal Güler'in eşine şiddet uyguladığı bilgisine ulaşan polis, Eyüp G.'yi İstanbul Küçükçekmece'de gözaltına aldı. 
 
Samsun'a getirilen Eyüp G., 5 yıldan beri eniştesi olan Cemal Güler'i, yaklaşık 1.5 yıldan beri eşine şiddet uyguladığı için öldürdüğünü itiraf etti.
 
3 GÜN BOYUNCA TAKİP ETTİ
Eyüp G.'nin cinayet olayından 3 gün önce İstanbul'dan Samsun'a geldiği, eniştesinin öldürmek için plan yaptığı ve takip edip evine giderken aparmanın girişindeki asansörde ekmek bıçağı ile bıçakladığı ifade edildi. 
 
Sorgusu devam eden Eyüp G.'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.